Zasilanie jest od strony koła na rozrzadzie a przelew z tyłu od strony wyjścia wysokiego ciśnieniaWięc zawieź tą starą pompę do sprawdzenia, będziesz pewny co z nią i ewentualnie szukał gdzie indziej usterki. Sprawdzenie około 50zł. tragedii nie ma. A tę (nową) zawieź skąd kupiłeś albo do kosza.
Które przyłącze to zasilanie a które przelew w tej pompie?
Przed kolizją rozrządu pompa pracowała poprawnie? Ja bym sprobował dobrze odpowietrzyć, przy każdej z sekcji tłoczących od strony zaworu jest śruba na klucz imbusowy służąca właśnie do ich odpowietrzania. Miałem dokładnie identyczny przypadek z tą pompą gdy zapowietrzyl mi sie uklad. Cwiczyłem się z nią ładnych pare dni nawet rozbierając ją i wymieniając wszystkie uszczelnienia co i tak nie pomogło, kupiłem inną auto śmigało do czasu aż znowu nie zapowietrzyłem układu przy wymianie pompki w baku. Objawy identyczne jak wcześniej, podmieniłem zawór na stary oraz zmieniłem filter i zagadał jednak do dzisiaj nie wiem co to mogło być i już broń boże nie chcę tego ruszać
Nie wiem jak chodziło przed kolizja gdyż kupiłem go z walnietym rozrzadem.. Tak się właśnie zastanawiałem od czego są te imbusy w glowiczkach.. Czyli co.. Popuscic te śrubki na wszystkich trzech czy po kolei na każdej i kręcić rozrusznikiem aż paliwo poleci?