• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytanie o działalność na etacie

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Tylko że ci co dzwonią po znajomych znajomych mechaników to szukają porady że może przyjedzie jakiś łepek po pracy Podkręć jedną śrubkę i pojedzie dalej

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Tylko problem w tym, że jeżeli będziesz chciał za diagnostykę "na ulicy" jakąś tam swoją ustaloną kwotę, klient powie "phi, za taką kasę to sobie kupię kabelek i sam odczytam" ;). A tak w ogóle ciężko teraz z naprawami "mobilnymi". Sama diagnostyka "w terenie" to już trochę przeszłość. Teraz masa ludzi ma swoje smartfony z wpiętymi elmami do gniazd obd i na bieżąco odczytuje i kasuje błędy. "Normalną" diagnostykę i tak musisz już robić gdzieś "u siebie". Ale próbuj. Może na początek jakieś ogłoszenie na OLX? Zobaczysz jaki będzie odzew potencjalnych klientów.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
341
Miasto
Piaseczno
W sumie wszyscy napisali jakieś prawdy. Ale tak naprawdę zastanów się ile chcesz na tym zarobić... Co jesteś w stanie zrobić po 8 h pracy.... Czy nie lepiej znalezdz inna pracę i zarobić lepsze pieniądze na jednym etacie niż po nocach leżeć gdzieś pod płotem. Niestety często przy takich pracach okazuje się że nameczyłeś się, pobrudziłeś a roboty nie dałeś rady zrobić. Wracasz do domu zmęczony, dzieciaki na ciebie czekają, żona, pies kot.... Może rybki w akwarium, a ty myślisz tylko żeby się umyć, położyć spać bo jutro rano wstajesz do pracy.... Takie życie to dupa nie życie. Owszem kiedyś pod blokiem zrobiłem dwie głowice w Roverze 75 v6, robiłem i sprzęgła.... Ale traktowałem to bardziej jako wyzwanie a nie zarobek. Przemysl na spokojnie co chcesz osiągnąć, ile zarobić, i czy gra jest warta świeczki. Rodzina jest najważniejsza, praca daje ci pieniądze ale fajnie je wydawać razem z dziećmi na różne głupoty.

Do góry Bottom