• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Regulacja popychaczy zaworowych

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
Potrzebuję dokładnych informacji o regulacji popychaczy hydraulicznego , mianowicie, mam popychacz hydrauliczny potem laske i dźwigienka zaworowa z regulacją

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Potrzebuję dokładnych informacji o regulacji popychaczy hydraulicznego
dokładnie to HYDRAULICZNY popychacz sam się reguluje. czyli na bieżące niwelowanie luz powstający pomiędzy zaworem a wałkiem i popychaczem.

mianowicie, mam popychacz hydrauliczny potem laske i dźwigienka zaworowa z regulacją
piszesz, że jest laska. no to wałek jest zamontowany w bloku?
co to za silnik?

zdradź co konkretnie potrzebujesz.

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
Silnik Vipera potrzebuje dokładnej regulacji zaworu, w oryginale niema regulacji

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
dokładnie to HYDRAULICZNY popychacz sam się reguluje. czyli na bieżące niwelowanie luz powstający pomiędzy zaworem a wałkiem i popychaczem.

piszesz, że jest laska. no to wałek jest zamontowany w bloku?
co to za silnik?

zdradź co konkretnie potrzebujesz.
Hydraulika kasuje luz zaworowy ale w tym przypadku trzeba zrobić wstępna regulację żeby hydraulika mogła kasować luz na bieżąco ,z tego co mi odpisali należy skasować luz między popychaczem a dźwigienka i obrucic o 1/2 obrotu (metoda eo/IC)

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
mówimy o tym silniku?
Wyświetl załącznik 57682
Rolls-Royce Viper Jet Engine 521

czy o tym?
Wyświetl załącznik 57683
VIPER MORETTI 1P56FMJ

a może o tym?
Wyświetl załącznik 57684
z dodge , i co to zmienia jak i tak trzeba regulację zrobić ,skoro napisałem że jest szklanka popychacz i regulowana dźwigienka, to nie ważne w czym to siedzi gdybyś pytał czy wałek jest osty czy sprężyny zaworowe są twardsze to co innego bo to wtedy ma znacznie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Wiesz co...
Nie napisałeś tego co jest potrzebne, najważniejszej informacji co to za silnik, pojazd. Doslownie cokolwiek

Nie masz bladego pojęcia o regulacji zaworów. Rzuciłeś sie na bardzo głęboką wodę. Nie chodzi mi akurat o poziom skomplikowania roboty, ale o wartość pojazdu i ryzyko z tym związane.

A rzucasz sie jak wsza na kołnierzu.
Naprawdę odechciewa sie pomagać.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Przecież za parę dolarów na eBay ma do tego full serwisowkę ... :O

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
Wiesz co...
Nie napisałeś tego co jest potrzebne, najważniejszej informacji co to za silnik, pojazd. Doslownie cokolwiek

Nie masz bladego pojęcia o regulacji zaworów. Rzuciłeś sie na bardzo głęboką wodę. Nie chodzi mi akurat o poziom skomplikowania roboty, ale o wartość pojazdu i ryzyko z tym związane.

A rzucasz sie jak wsza na kołnierzu.
Naprawdę odechciewa sie pomagać.
Chłopie auto jest moje w tym czasie co pisałeś ten post auto jest już złożone i wyregulowane ,piszesz że hydrauliki sie nie reguluje to może ty nie masz bladego pojęcia , gdybyś miał pojęcie to odrazu byś zaczaił oco kaman ,myślę że ta rozmowa nawet nie ma sensu szkoda marnować czas

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
piszesz że hydrauliki sie nie reguluje to może ty nie masz bladego pojęcia , gdybyś miał pojęcie to odrazu byś zaczaił oco kaman
więc wytłumacz mi jak się reguluje hydrauliczne popychacze?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
@simak kto tu Vipery V10 robi, Skodę MPI jakbyś podrzucił...

jak się reguluje hydrauliczne popychacze?
No raczej ich się nie reguluje :) ale tam jest system ohv i może być taki chochlik, że jest wstępna regulacja, jak ślimak pisał.
Tego nie wiem ; Vipera to mam tylko na plakacie w pokoju.

Do góry Bottom