• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault laguna problem z zapłonem

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
a spróbuj przed odpaleniem parę razy włączyć zapłon tak żeby pompka przepompował paliwo i dopiero odpalaj silnik,możliwe że masz problem z paliwkiem przy zimnym ma większe zapotrzebowanie a dostaje mniej ponieważ pompa nie daje rady powodów może być kilka brudny układ,pozapiekane wtryski,podłaczałeś go pod kompa?pokazał jkieś błedy?

przemejro

Początkujący
Punktów
0
pompka paliwa ma na zimnym silniku 4Bar na komputerze nic zero błędów. dziwi mnie tylko to ze na benzynie nie chce odpalic z 1 a jak wezne na tryp awaryjny na gazie to bez problemu pojezdze troche i na bezynie odpali za 1

Caiaphas

Początkujący
Punktów
0
Witam. Posiadam Renault Laguna z 2000 i od pewnego czasu mam problemy z zapłonem. Auto normalnie pali na tyk, ale zachodzą takie sytuacje że nie chce się odpalić i dopiero po pewnym czasie zaskakuje. Dodam że silnik to benzyna i ma zamontowany gaz sekwencyjny. Sądzę że to raczej nie tego wina że gaz bo przedtem działało wszystko normalnie. Poza tym i tak pali pierwsze z benzyny. Byliśmy u mechanika ale podpięty do komputera nie wykazywał żadnych błędów. Mówią żeby po nich zadzwonić jak nie będzie chciał zapalić to wtedy podepną komputer i zobaczą, ale kto wtedy będzie na nich czekać jak nie wiadomo kiedy nie zapali. Sądzę że może to być wina immobilizera. Tylko czemu? czy sygnał nie dochodzi z pilota? ale centralny działa.

Proszę o pomoc. Może ktoś z Was się już z czymś takim spotkał.

U mnie jest podobnie . Mechanik mi mówił , że to immobilaizer . Jeśli auto Ci nie odpali , zamknij i otwórz auto . U mnie zawsze to działa i silnik odpala .

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
moze być immobilaizer, ale z doświadczenia wiem ze zwykle jest to padajacy czujnik polozenia walu lub zaśniedziała w nim kostka lub ledwo trzymajace sie kable.

Do góry Bottom