• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrząd 1.5 TSI CAD Octavia III

Ernesto13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
34
Miasto
Bydgoszcz
Dzięki za odpowiedź, rozmawiałem z kolegą i mówił że ogólnie problemu z wyskakującym błędem po montażu nie ma, chyba że silnik jest wyposażony w odłączanie cylindrów, w tym wypadku podobno musi być ustawiony na tym VASie za 15 koła

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
390
Dzięki za odpowiedź, rozmawiałem z kolegą i mówił że ogólnie problemu z wyskakującym błędem po montażu nie ma, chyba że silnik jest wyposażony w odłączanie cylindrów, w tym wypadku podobno musi być ustawiony na tym VASie za 15 koła
Składałem na takim sprzęcie , pożyczonym ale był identyczny i też nie było błędu , zabawy trochę ale auto jeździ już 40 tys od złożenia i jest dobrze.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Witam, dziękuje wszystkim za pomoc. Auto właśnie oddane do klienta. rozrząd ustawiony na nacięciami wałków do góry jak mówi instrukcja dayco i silnik pracuje poprawnie nie ma błędów. Wiec nie zawsze jest potrzebny drogi sprzęt.
A jak wygląda spalanie w tym aucie po wymianie rozrządu bez blokad?
Klient jest zadowolony?

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
479
Miasto
Józefów
No właśnie niekoniecznie, w silnikach bez odłączanych cylindrów można ten rozrząd ogarnąć "grzebieniem" https://castex.pl/sklep/pl/nowosci/...-vag-vw-audi-seat-skoda-10-12-14-c010243.html
ale widzę że 1.0 1.2 i 1.4 a w 1.5 ten zestaw daje radę bezproblemowo z odłączanymi cylindrami tylko trzeba mieć oczywiście dane jak ma być ustawione :)
nie tylko vas'em bo ten zestaw po prostu nie pokazuje Ci wartości na ekranie (czerwone/zielone) a na kątomierzu cyfrowym który ustawiasz na końcach wałków
ot taka różnica :)

Do góry Bottom