• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrzad volvo b4 mild hybrid

zelek73

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Siewierz
Cześć,

Podeśle ktoś schemat rozrzadu volvo b4 diesel mild hybrid 2022r z pompa wody na pasku 3pk.

toldek1

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
Glinik
liqui-moly.pl
Idzie na PW bo takie udostępnianie dokumentacji nie jest do końca legalne, sprawa druga czemu ktoś ma bulić za dokumentację a inny tylko żeruje na nim ? zasada prosta jeśli pomagasz to i tobie pomogą ale nie koniecznie musi być to na Forum publicznym. Obserwując uczestników tego Forum nasuwa mi się wniosek że ponad 50% uczestników to przypadkowe osoby.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
342
Miasto
Rakszawa
A dlaczego mamy promować postawy, że zawsze coś się należy w zamian? Gdyby dało się kupować pojedyncze schematy w rozsądnej kasie, to wtedy spoko, ale przepalać kasę na coś, czego się użyje tylko raz i nigdy więcej się nie przyda? Idąc tym tokiem rozumowania to zamknijmy w cholerę to forum, bo laik nie powinien tu przebywać, a mechanikowi nie powinno być w ogóle potrzebne.

toldek1

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
Glinik
liqui-moly.pl
Pangia - ja cię nie rozumiem, owszem można pomagać a nawet trzeba, ale są tacy co sobie dorabiają i tych bym jeszcze zrozumiał , ale jeśli ktoś prowadzi działalność lub robi na czarno i ciągle coś mu trzeba, to schemat mu wydrukuj a potem widzę u kogo innego zeskanowany wydruk z AD i to jeszcze z moimi danymi ! nawet nie raczył zamazać, to blokadę mu pożycz, ściągacz do wtryskiwaczy, łożysk, przecież to tylko raz mu takie auto się trafiło. W mojej okolicy nie idzie dogadać się z legalnymi warsztatami by kupić jeden AD, inny Alldata czy inne by się uzupełniały a co dopiero serwisowe oprogramowanie - na zasadzie ja robię Opla, BMW i Mercedesa ty kup do Forda lub do innej marki, ale bierze auta w których musi użyć funkcji online, dobrze wiedząc że tego nie jest wstanie ogarnąć i chce żeby mu to zrobić tu i teraz bo go klient dociska, i nie chodzi o to że nie zapłaci tylko on chce już, a ja też mam swoich klientów i grafik. Wracając do tematu po co inwestować jak można żerować na czyjejś chęci pomagania, ja to tak widzę.

Do góry Bottom