• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rysunek Techniczny - Początkujący Mechanik

maerader2

Początkujący
Punktów
1
Witam wszystkich potrzebuję pomocy w wykonaniu 2 zadań z kierunku rysunku technicznego
1234567.jpg

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
ooo, rysunek techniczny. mój ulubiony.

maerader2

Początkujący
Punktów
1
Drodzy koledzy a umiecie może narysować prawdziwy rysunek a nie lwa przekrojonego na pół i w dodatku mam go jeszcze pomalować ...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
drogi kolego, nam nauczyciel tego nie zadał. jak na takim etapie zaczynasz oszukiwać, to czego chcesz się nauczyć? już tu jeden taki jest co myje w dieslu "przepustnice", żeby obroty przestały falować. chcesz być jak On?

maerader2

Początkujący
Punktów
1
Toomii76 jestem w 1 klasie samochodowej zawodowej i niedawno zaczęliśmy przedmiot rysunek techniczny po czym po epidemi koronowirusa zajęcia zostały zawieszone ale jako iż nauczyciel musi rozliczać się z wymaganego materiału to za pomocą dziennika elektronicznego zadał nam zadania 6 zadań zrobiłem ale potrzebuję pomocy jak mniej więcej mam to narysować albo poprostu niech mi ktoś to wytłumaczy a nie głupio wyzywa i wysyła rysunki według mnie forum samochodowe powinno dawać forum a nie zniechęcać do nauki ...

maerader2

Początkujący
Punktów
1
pawcar na tej stronie niema odpowiedzi na moje pytania , ale dzięki za zaangażowanie proszę o zamknięcie postu

pawcar

SuperMechanior
Punktów
957
Miasto
Manchester
Cofnij się do podstawówki, tam nadrobisz czytanie ze zrozumieniem, kojarzenie faktów i "łączenie kropek" Później już czytanie książek powinno pójść lekko.

Ogólnie obstawiam trolling - zmasowany atak. Chyba, że jakaś grupa typowych "kopaczy" (bez obrazy dla kopaczy) stwierdziła, że na czas wirusa chce podnieść kwalifikacje.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Takie zadanie moja córka w podstawówce na technice bez problemu ogarniała a ty w szkole technicznej po prawie roku nauki nie potafisz. Już prostszego zadania nauczyciel nie mógł wymyślić. Sam wybierasz detal który rzutujesz, robisz przekroje i kład. Toż to totalne podstawy rysunku technicznego. Jak napiszesz czym różni się rzut od kładu to zrobię Ci to zadanie.

maerader2

Początkujący
Punktów
1
pawcar mam nadzieje że nie jesteś mechanikiem bo z takim podejściem nawet z kosiarką bym nie przyjechał .Xmario widząc znajomość twojej pisowni można domyślić się że ładny z ciebie h... dzięki wszystkim za takie odpowiedzi ... Zamiast wyjaśnić co i jak bez wykonania zadań to potrafią tylko człowieka oczernić ... pawcar ty to tylko tą łopatą powinieneś w łeb dostać ....

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Jprdl masz odp w ostatnich zdaniu od piohol i się jeszcze sadzisz

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Młody człowieku, szanuj starszych fachowców , bo od nich sie będziesz uczył. Wieki temu jak się uczyłem mechaniki , to taki kozak miał ,,stereo'' - czyli sprzątał kanał lewy i prawy na hali...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
pawcar mam nadzieje że nie jesteś mechanikiem bo z takim podejściem nawet z kosiarką bym nie przyjechał .Xmario widząc znajomość twojej pisowni można domyślić się że ładny z ciebie h... dzięki wszystkim za takie odpowiedzi ... Zamiast wyjaśnić co i jak bez wykonania zadań to potrafią tylko człowieka oczernić ... pawcar ty to tylko tą łopatą powinieneś w łeb dostać ....
żebyś tak rysować potrafił jak szczekać.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
957
Miasto
Manchester
Rozumiem, że teraz za dużo czasu macie :D

Dostał gotowca w linku z google to jeszcze jak to Tomek pisze - "szczeka".

A zapewne mają przecież jakieś książki z podstawą, albo chociaż dostali wykaz.

Tyle w temacie.

P.S.
Tutaj drugie koło ratunkowe :D

https://www.youtube.com/results?search_query=rysunek+techniczny+podstawy

Mając internet masz wszystko. Wystarczy poszukać chłopaki, ale to trzeba chcieć.

Do góry Bottom