• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

słaby 1,9 tdi AUY

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
mimo że turbina dmucha to słabizna totalna na wyższych biegach
Alhambra 1,9 AUY
przepływka podmieniona na sprawna w 100% i dalej nic

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Od 1500 do 2000obr/min wyraźne niedoładowanie i co dziwne spada % wysterowania turbiny. W sterowniku nikt nie dłubał? Sprawdź szczelność pneumatyki , stan gruszki i geometrie jeśli tam jest. Drożność kata też do sprawdzenia.

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
pompa vacu sprawdzona,soft ori fabryczny,turbina po regeneracji
auto dostałem po wymianie uszczelki głowicy i zaniku mocy , przed wymianą było niby ok
kata sprawdzę jak dostanę auto ponownie

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Ja też miałem ostatnio przypał że po wymianie UPG przestało turbo wstawać, mam zegar więc widzę cały czas jak suszara pracuje. Podciśnienia itp posprawdzane, burza mózgu i wieczorem żarówka się zaświeciła, szmatą zaślepiłem aby nic w dolot FMIC nie wpadło i po całej akcji przy uruchomieniu wciągnęło ją przed intercooler, a że była koloru ciemnego to i ją omyłkowo pominąłem przy starcie. 3 minuty z zejściem do kanału i auto zapina jak trzeba po usunięciu blokady "air flow". Jak to mówią " Nie myli się ten co nic nie robi";)

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
jak dostanę auto w przyszłym tygodniu to rozpruję wszystko i posprawdzam

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
dobrze, że szmata koledze została w icku a nie w komorze spalania;/ Takie przypadki już też widziałem.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
nie przypominam sobie;/ Może jakieś zdjęcie??

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
przeczytałem watek,jak przed robota było ok to teraz wyrwij wtryski,przewierc wiertarka na koncowkach to co zostało zatkane i auto będzie nareszcie jechać.
a teraz na poważnie,po logach i po parametrach nic nie będzie widać jak będą zaciagniete rozpylacze.

Do góry Bottom