Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Chyba nie wiesz ile plnow kosztują szkolenia po których i tak nic nie wiesz. Jest tu kilku gości, którzy wątpię że pomogą Ci za darmo a jeśli chcesz wiedzę praktyczną, to nie wiem czy starczy Ci rocznej wypłaty
najpierw polecam poszperac po internecie w jakich jezykach pisane jest oprogramowanie w motoryzacji, jakie pamieci znajdziemy w sterownikach licznikach itd. potem sposob odczytu owych pamięci. dopiero wtedy bierzemy sie za badanie programu i edycje.
nwm jakie masz doswiadczenie w informatyce a konkretnie w programowaniu ale ja jestem po informatyce pisalem rozne programy i nie nie byly to programy w stylu wyswietl ,,hello world" . zaczynajac w motoryzacji zderzylem sie z rzeczywistoscią ze niewiele to sie ma do pracy.
Sprawdź jaki masz licznik. W nowszych fordach najczęściej jest SPC5645, SPC5606S od NXP/Freescale. Później binarka do assemblera i możesz działać. NXP ma swoje, bardzo dobre zresztą, IDE - CodeWarrior. Z tym jako programista już sobie poradzisz. Pochwal się efektami pracy.