• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sciaganie softa z Ford Convers+

Marcin3099

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Nie ale tu sa mechanicy tak (przynajmniej powinni byc ) wiec raczej wiecej sie dowiem

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Chyba nie wiesz ile plnow kosztują szkolenia po których i tak nic nie wiesz. Jest tu kilku gości, którzy wątpię że pomogą Ci za darmo a jeśli chcesz wiedzę praktyczną, to nie wiem czy starczy Ci rocznej wypłaty :D

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Skoro inżynierowie forda się poddali... Płać i płacz...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
OJP, taniej cię wyjdzie wysłać swojego Sputnika na księżyc, podstawy programowania masz, więc orbitę policzysz:D

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
Nie ale tu sa mechanicy tak (przynajmniej powinni byc ) wiec raczej wiecej sie dowiem
zapomnij.

najpierw polecam poszperac po internecie w jakich jezykach pisane jest oprogramowanie w motoryzacji, jakie pamieci znajdziemy w sterownikach licznikach itd. potem sposob odczytu owych pamięci. dopiero wtedy bierzemy sie za badanie programu i edycje.

nwm jakie masz doswiadczenie w informatyce a konkretnie w programowaniu ale ja jestem po informatyce pisalem rozne programy i nie nie byly to programy w stylu wyswietl ,,hello world" . zaczynajac w motoryzacji zderzylem sie z rzeczywistoscią ze niewiele to sie ma do pracy.

Delshay

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lodz
Sprawdź jaki masz licznik. W nowszych fordach najczęściej jest SPC5645, SPC5606S od NXP/Freescale. Później binarka do assemblera i możesz działać. NXP ma swoje, bardzo dobre zresztą, IDE - CodeWarrior. Z tym jako programista już sobie poradzisz. Pochwal się efektami pracy.

Do góry Bottom