Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam. Problem polega na tym że po odpaleniu miga kontrolka od ciśnienia oleju i nie działa obrotomierz. Auto z 99r 1.9 tdi afn 110km. Połączenie kompa sprawdzone, złącze przy silniku również. Macie jakieś pomysły?
Alternator sprawdzony, kable przy kostce poprawione.
Wszystkie wtyczki i czujniki poprawione wszystko jest jak powinno być a dalej nie dziala obrotomierz i miga kontrolka ciśnienia oleju.
Hehe, nie nie. Wczoraj został zalany świeżutki także nie ma takiej opcji.
Brak mi pomysłów już trochę.
Jest taka możliwość że któryś z czujników ciśnienia oleju padł poprostu?
Co masz na myśli usterkę obrotomierza?
Kostka przy alternatorze jest ok, kable były poprzełamywane to zarobiłem nowe. Dalej instalacja wydaje się być ok.
Jak by był problem z czujnikiem wału to nie wyskoczył by błąd?
Kostkę tą dużą rozkręcałem ale jest dobrze skręcona ponieważ dochodzi do pewnego momentu i dalej nie pójdzie. A w środku nie było nic niepokojącego tzn jakiegoś zaśniedziałego pina itd.
Zegary były sprawdzane i podobno też wszystko jest ok, profilaktycznie zostały przelutowane ale nie miałem czasu dzisiaj ich założyć i sprawdzić.
Sprawdź jeszcze instalacje w miejscu przejścia do kabiny, miałem podobny problem tylko że nie działał obrotomierz i prędkościomierz i problemem była właśnie uszkodzona instalacja