nie napisałeś że siusiaka z wytryskiem...![]()
Ano tak o wytrysku zapomniałem

Co do sond , to pomiary są podawane w zależności od temperatury i tak się też sprawdza.
Jak chcecie być już tak precyzyjni to napiszcie jeszcze żeby nie wykonywał pomiarów na zimnym silniku bo oscylacja sondy zakłamuje parametry i dlatego w fazie nagrzewania silnika jej sygnał jest pomijany przez ECU i aby zmniejszyć zatrucie środowiska spowodowane tą przypadłością producenci samochodów wprowadzili podgrzewanie czujników tlenu co wiąże się ze zwiększoną ich awaryjnością itd ........
Ja pitolę wy chcecie być świętsi od papieża. Chłopak pyta jak sprawdzić sondę lambda multimetrem a wy rozważacie wpływ zorzy polarnej na rozmnażanie pingwinów w odniesieniu do napięcia przedmiesiączkowego czujnika tlenu w atmosferze filozoficznej.
Do autora wątku.
Jeżeli planujesz pojeździć jeszcze trochę tym sejem, odżałuj kilka złociszy kup ten zestaw kabelków o którym pisałem ściągnij programik i zobaczysz, że diagnostyka twojego bolidu może być czystą przyjemnością.
Jak nie wierzysz to popatrz:
Tu ma za darmo porady ...
Skoro tak narzekasz, że każdy chce porad za darmo.
Chcę dać zarobić na naprawie sterownika skrzyni merca piszesz się na to? Oczywiście musi być gwarancja na piśmie dobrze wykonanej usługi. Oferta powinna zawierać termin, cenę oraz czas wykonania usługi od momentu dostarczenia sterownika do jego odbioru. Jak będziesz konkurencyjny to się dogadamy. Dodam jeszcze , błąd sterownika to 1634 mercedes B w245.
Ostatnia edycja: