• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik 2.0 TDI

seba4109

Nowy
Punktów
0
Miasto
LBN
Chciałbym zapytać jak jest z awaryjnością silnika 2.0 TDI po 2009 roku z wtryskami CR (żeby nie było niedomówień, mam na myśli silnik montowany między innymi w Skodzie, VW czu Audi) . Czy jest juz to silnik mniej awaryjny w przeciwieństwie do jego poprzednika z pompowtryskami? Czy właściciele aut z tymże silnikiem są częstymi bywalcami warsztatów samochodowych?
Jeżeli jest to w miarę dobra jednostka , to na co zwrócić uwagę przy kupnie auta z tym silnikiem?
Jestem praktykiem, a nie teoretykiem, więc proszę o jak najwięcej informacji osób, które mają/miały doswiadczenie z silnikiem 2.0 tdi.

seba4109

Nowy
Punktów
0
Miasto
LBN
silnik w mojej toyocie
dzięki za radę!
juz wiem skąd te prawie 3500 postów nabite

seba4109

Nowy
Punktów
0
Miasto
LBN
No widzę, odpowiedź w stu procentach adekwatna do postawionego pytania, a nawet pytań. Jedno zdanie, 6 słów napisanych na temat.
Ironia^
Dalej czekam na normalne odpowiedzi i rady. Znalazłem to forum i uznałem, że jest na poziomie (i dalej mam nadzieję, że takie jest) i zaznam opinii fachowców. Jak będę chciał pośmieszkować, to napewno się zgłoszę do Pana mechanik.k.
A co do postawionego jeszcze pytania.. Dziękuję za zainteresowanie, z rzeczy które się jeszcze nie zepsuły i które użytkuję codziennie i ze szczerego serca moge polecić, to: drzwi od szafy, fotel, klucz gwiazdkowy.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Używane TDI =$

Tak na poważnie , to te auta są pożądane w naszym kraju i jest biznes, więc się sprowadza cacka po dzwonach, albo z dużym przebiegiem. Zabieg odmładzający i ,, nówka sztuka'' trafia do netu. Ciężko jest kupić takiego diesla w dobrym stanie, jak Ci się uda będziesz zadowolony.

Ostatnia edycja:

RafałMS

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Siec
VW TDI na CR - Wypalanie / pekanie tłoków , pekanie głowic , wtryski , pęknięty wał. Z tym się spotkałem dotychczas. Jeden przypadek zatarta głowica i zerwany rozrząd.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Nie trzeba zapominać, że w tych silnikach zwłaszcza w początkowych latach produkcji nie rozwiązano problemów z pompą oleju.
Ponoć po ok 2012 r było już lepiej.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Już nie przesadzaj, takich silników jak 1.9 VP to już nie będzie ale 101KM, 131KM i późniejsze 115 wcale nie były takie złe. Co innego kolejna generacja tych silników 105KM te to faktycznie już lipa.

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
szachu41 zgadzam się w 100%.

Do autora tematu, poszukaj sobie 2.0 hdi będziesz o wiele bardziej zadowolony.

Edit: Albo jak tak bardzo chcesz kupuj 2.0 tdi, będziemy mieć 1 klienta więcej hehe.

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Sz.P. A jakie samochody, miałeś do tej pory ? Kupisz sobie nowe bmw x6 i też możesz mieć problem ( awaria - zablokowana kierownica !!! )
A po drugie, będę bronil tutaj kazdego, co mądrze pisze i radzi.
Po trzecie, znasz przyslowie o wronach !?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom