• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik po wymianie Opel Vectra C

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Witam posiadam Opla Vectra C 1.8 16Vbenzyna 122 km mam problem auto na starym silniku paliło na dotyk po wymianie silnika auto chodzi ale.ciężko pali pojawily sie błędy czy cos pomyslil mechanik nie raz nie zapala trzeba kręcić oczekac jakis.czas i odpali czym to jest spowodowane proszę o pomoc przesle zdiecia z komputera dwa zdecia to drugie wiecej błędów cos pomylil proszę o pomoc Screenshot_20190302-154831.png Screenshot_20190302-154622.png

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A nie można po prostu wrócić do niego na reklamację ?:bored:
Jak robił to mechanik legalnie prowadzący działalność to masz przecież potwierdzenie usługi...choć sądzę, że raczej ,,usługa,, była wykonana u ,,janusza,, w stodole i gwarancja do bramy... dlatego autor tu się przyszedł wypłakać...:rolleyes::meh:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam posiadam Opla Vectra C 1.8 16Vbenzyna 122 km mam problem auto na starym silniku paliło na dotyk po wymianie silnika auto chodzi ale.ciężko pali pojawily sie błędy czy cos pomyslil mechanik nie raz nie zapala trzeba kręcić oczekac jakis.czas i odpali czym to jest spowodowane proszę o pomoc przesle zdiecia z komputera dwa zdecia to drugie wiecej błędów cos pomylil proszę o pomoc Wyświetl załącznik 27871 Wyświetl załącznik 27870
Najpierw zadaj to pytanie temu kto to robił ,bo wątpię że mechanik .

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Wiecie co ? Często jest tak ze klient kupi silnik jeszcze gorszy co miał a potem pretensje do całego świata . Miałem juz takie przypadki ze klient kupił zrypany silnik a potem pretensje do mechanika ze mechanik ma zrobić drugi raz za darmo bo przeciesz raz juz było zapłacone i chodzi i gada potem jaki to mechanik nie jest zły itp itd i dlatego do niego juz nie wraca

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
wólka
To innych klientów nie masz ? Czy taki pazerny na kasę jesteś, że bierzesz co popadnie ? Przez ostatnie dwa .tygodnie wymienalem silniki w jednym aucie trzeci okazal się ok. chlop bez probemu wypłacił 3x1500 ..,

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
wólka
A jak myślisz? Problem wynika tylko i wylacznie z glupoty .- jakie masz keyteria pt. : przyjme to auto do eoboty ? Jak tego wypuszcze to konkurencja zarobi .

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
A jak myślisz? Problem wynika tylko i wylacznie z glupoty .- jakie masz keyteria pt. : przyjme to auto do eoboty ? Jak tego wypuszcze to konkurencja zarobi .
Widać ze sobota ci uderzyła do głowy , klient chce zabrac auto i zapłacić za robotę to ja go nie bede zatrzymywał i jego sprawa jaki kupił silnik . Na placu jest pełno innych aut do zrobienia i nie bede marnował czasu na kogoś kto chce wyłudzić kolejna wymianę za darmo

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Nie mówimy o przypadkach beznadziejnych. Jednakże czego doszukiwać się w ecoteku. Jara olej, wypalone gniazda i zawory, wybite prowadnice. Co do zasady te silniki nie wystawiają korby i w znacznej większości wyglądają przyzwoicie wewnątrz.

Przekładać silniki w czasach gdy są one z gównolitu i jeszcze nie dbane to troszkę słaby temat. Owszem są sytuacje, że silnik nie nadaje się do odbudowy jednakże używkę kupuje klient i jest informowany dlaczego tak się dzieje i bierze to na klatę albo pakujemy wszystko w kartony i auto do odbioru. Ja chętnie przełożę silnik ale świadomość, że każdy kolejny będzie gorszy od wcześniejszego to słaba wizja.

Miałem klienta z kaszkajem 1.5 dci 109km. Zatarł im się. Przyjechali z polecenia, usłyszeli że odbudowa to dobrze ponad 7tyś i pojechali. Zamontowali kolejny i turbinę i ten zestaw przejechał 2000km, kolejny zestaw przejechał niecałe 200km po czym przyjechali na remont stwierdzając, że już wydali więcej niżeli im zaproponowałem pierwotnie. Zrobiliśmy kapitalkę i od 2 lat auto tylko jeździ. Na drugi remont w mini nie musiałem ich przekonywać. Po prostu go kazali zrobić;]

Do góry Bottom