• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[Skoda Octavia II 1.9 TDI] ubytek płynu chłodniczego

lukasz921

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Jest kropla na papierze na łączeniu obudowy filtra z silnikiem. W miejscu oznaczonym na zdjęciu. I teraz mam pytanie amatora. Czy tam prawidłowo idzie tylko uszczelka ?Bo u mnie wystaje silikon na tym połączeniu. I czy po zdemontowaniu tej obudowy filtra z chłodnicą wyleci duża ilość płynu i oleju ?
obudowafiltra.JPG

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Realoem.com szukaj ETKA online to zobaczysz co tam siedzi. Ale na 99% uszczelka.
Oleju tyle co w obudowie filtra (jakies 0.4l), a płyn lepiej spuscic przed operacja.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
U mnie był wyciek z pod uszczelki pompy płynu,dostęp do pompy super(w210),ubywało litr na 1000 km,wlałem Kleen Flo i w miejscu wycieku pojawiła się skorupa ,po tym zabiegu zero wycieku,środek krąży sobie w układzie dalej,zaatakuje ewentualne następne miejsce wycieku,to środek całkowicie płynny.oczywiście można naprawiac,spuścic płyn,kupować elementy,tracić czas,tylko po co,skoro przy niewielkich wyciekach środek działa?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Poczekaj jak płyn zaatakuje wąskie rurki nagrzewnicy :)

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Albo jak masz zawory nagrzewnicy :D co fakt to fakt, szczelnie będzie.

Do góry Bottom