• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skok pedału sprzęgła po wymianie sprzęgła

RadziO86

Początkujący
Punktów
0
Cześć wszystkim zmotoryzowanym.

Kilka dni temu wymieniłem sprzęgło w samochodzie. W zasadzie nie ja tylko mechanik ;). Po wymianie (komplet z łożyskiem) pedał sprzęgła jest "płytszy". Nie da się go wdepnąć w podłogę. Nie odczuwam żadnych problemów podczas jazdy i biegi wchodzą bez problemu. Jestem jednak uczulony na punkcie anomalii, których wcześniej nie było. Czy takie zjawisko jest normalne po wymianie sprzęgła?

Jakby było pomocne to podaję model auta:
Kia Cee'd 1.4 PB 109KM

Sprzegla24

Początkujący
Punktów
0
Czy w samochodzie była wymieniana może pompa sprzęgła? Być może zamontowana została pompa niedokładnie dopasowana do samochodu. Możliwe też, że pompa posiada trzpień, który można regulować - możliwe, że został wyregulowany do starego sprzęgła i teraz nie do końca pasuje.

RadziO86

Początkujący
Punktów
0
Nie była wymieniana pompa. Dotychczas jeździłem na sprzęgle z fabryki. Wymieniane było na Luka przy przebiegu 132000. Może inna firma to inna charakterystyka pracy? Nie znam się na tych sprawach i jak już wspomniałem nie odczuwam problemów podczas jazdy.

Do góry Bottom