• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sondy lambda

kaziokan1234

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Biała Podlaska
A jak jest z FAP? ma dwa trmy??Ma! Jeden za turbiną drugi z filtrem, da się sterownik oszukać?? da się.

jesem nowy na forum.

ale z dpf łatwiej:D

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Nie dyskutuje z głupimi ludźmi, bo nie ma taka dyskusja sensu. Głupi ściągnie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ;)

powiem Ci tak:p wiem co piszę i wiem co robię inaczej bym się nie odzywał. Da się 2gą lambde oszukać bez kata, ale trzeba pokombinować gdzie ją wspawać. Kat hamuje spaliny, bez kata trzeba pokombinować gdzie ją wspawać, spaliny muszą zwolnić kiedyyś. Tak CZY NIE??
NIE ! Układy wydechowe są projektowane, aby ciśnienia w układzie wylotu były zgodne z założeniami, zarówno jak i fala strumieniowa spalin. Jeżeli tego nie rozumiesz, to właśnie robisz sam z siebie niedouczonego ;)
Jedź samochodem z zamontowanym układem wydechowym na hamownię i jedź bez. Kiedy będzie mniej mocy ? (retyryka dla myślących)

kaziokan1234

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Biała Podlaska
Spaliny muszą mieć swoją prędkość wylotową, za gruba rura, źle, za cienka źle. Sondy da się oszukać, ale jeżeli dobrą przelotówkę zrobić domierzoną pod motor, to tłity ...nie masz pojęcia, na ham, bedzie ok. Zdziwisz sie, ale SIĘ NIE ZDZIWISZ BO...:eek:

wasylek

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
gdansk
oj jak dawno tu nie byłem... poważnie w dobie tak swobodnej informacji chociaz by ngk elearning itd. mozna pisać takie bzdury?
ktos tu adminuje?
najbardziej mnie rozbawiła teoria wspawywanie sondy w odpowiednie miejsce.... i o sondach szerokopasmowych... rekord dedukcji..
mam nadzieje ze ten post jest stary i teraz poziom forum jest wyższy

Do góry Bottom