• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spadaja obroty i auto gasnie

grzesko321

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam focusa mk1 1.6 16v. Mialem problem, a mianowicie wylaczal sie predkosciomierz, przebieg znikal oraz auto gaslo na biegu jalowym. Wymienilem czujnik VSS i wszystko jest dobrze, procz tego ze wciaz sie auto wylacza. Gdy dojade do skrzyzowania i wrzucam luz lub trzymam na sprzegle, to obroty spadaja od 800-500, zaczyna sie dlawic i gasnie, czasami sie utrzyma, ale czuc ze sie dusi i trzyma sie na 500 obr, ale rzadko sie to zdarza i zazwyczaj gasnie.
Moze to byc odma, silnik krokowy? Czy chociazby swiece? Co to moze byc? Nie mam pojecia.
Przepustnice sprawdzalem i jest czysciutka, filtr powietrza rowniez. Pozdrawiam

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Pytam czy ktos mial podobny przypadek w swoim samochodzi.
Podziekuje za urzadzenie WOODOO
Miałem taki przypadek w Mercedesie bo mam mercedesa, wiesz bez gwiazdy nie ma jazdy ,aaa twój Furt, to nie to samo...inne graty i jakość gratów i inne parametry, no inna bryka całkiem, no ale miałem taki przypadek. Musiałem wymienić targaniec, nie wiem czy u ciebie jest?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
OJP, jeszcze parę dni i ludzie całkiem ześwirują i będę naprawiał samochody zdalnie, chociaż już na warsztacie mam komunikat " ze względu na sytuację epidemii auta naprawiam zdalnie, ty kręcisz śruby a ja mówię które i gdzie". :D:D Poważnie, klienci podchodzą i robią fotki:D:D. Idioci myślą że ich nie widzę w kamerze, pomimo że jest tabliczka, "obiekt monitorowany "

a wykręciłeś chociaż jedną świecę żeby zobaczyć jak wygląda? a jakie ma ciśnienie paliwa? a jaką ma kompresję? a podciśnienia całe? jeszcze jakieś pytanie zadać?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Nie wiem skąd jesteś ale przywieź auto. Naprawie. Oczywiście bez żadnych docinek....

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
sarkazm powiadasz... to do sprawdzenia szczelność kolektora..... A jak nie dasz rady to laweta i do mnie. Przy tobie naprawie... Teraz był sarkazm :)

Do góry Bottom