• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposób na natrętne kuny/łasice ??

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Pryskaj wszystko octem cała komorę silnika i wygłuszenia bedzie walić jakiś czas ale one nie przyjdą plus zadnego pająka ani pajęczyny nie zobaczysz

Darek 72

Nowy
Punktów
0
Miasto
Jasło
Ja widziałem w Niemczech ramkę pod samochodem kwadratową drewnianą od koła do koła i przybita siatka drobniejsza niż ogrodzeniowa.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Nie dawałem znać co do tematu ale narazie :mooning: :hilarious: .Z tego co doświadczyłem to największa aktywność jest jest w momencie nagle spadającej temperatury.Więc muszę poczekać :D

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Nie dawałem znać co do tematu ale narazie :mooning: :hilarious: .Z tego co doświadczyłem to największa aktywność jest jest w momencie nagle spadającej temperatury.Więc muszę poczekać :D

Zgadza sie nawet koty wlaza pod maske na silnik po powrocie wlasciciela do domu na noc, na poczatek ukladaja sie na pokrywie silnika bo jeszcze z silnika przebija sie cieplo, ale jak ostygnie szukaja innego zrodla a tym jest silnik.
Podobnie kuny i inne talatajstwo :D tyle ze te przy okazji cos tam musi skonsumowac a co glodne beda sie grzaly :D

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Z własnego doświadczenia i troszkę na wesoło ...
Problem dotyczy kilku gatunków zwierząt
Na początek opowiadanie:
Ojciec pojechał rano na zakupy dzwoni po chwili, że jak odpala auto pod sklepem to coś piszczy
podjechaliśmy sprawdzić
pod maską kociak zaklinował się miedzy podstawą akumulatora a nadkolem i jak słyszał rozrusznik bał się i miauczał a raczej wył przerażony
tak się cholera zaklinowała ze było trzeba wyjąc podstawę akumulatora
Kot został do dziś i pilnuje warsztatu
;)

na kuny i łasice działa u mnie olejek do pieczenia waniliowy
smaruje nim przewody wysokiego napięcia na jesień i wężyki zabieg powtarzam co jakiś czas
chyba zrezygnowały bo od jakiegoś czasu nie wymieniam kabli, a był okres ,że nie wytrzymywały tygodnia .

Kiedyś klientka przyjechała z papierowa torebka pod maską która skrzętnie ukrywała przed nami
w końcu przyznała się i prosiła żebyśmy nie wyrzucali
bo trudno zdobyć a to na kuny - gówno tygrysa z zoo ;)

lordadolf

Nowy
Punktów
0
Dosyć tych głupich rad i bezpłciowych dywagacji. Jedyny sposób to trutka w paście na szczury i myszy. Można też zrobić tatar (żółtko, mięso mielone i czerwona trutka w paście - wymieszać w rękawiczkach). Sposób niezawodny.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dosyć tych głupich rad i bezpłciowych dywagacji. Jedyny sposób to trutka w paście na szczury i myszy. Można też zrobić tatar (żółtko, mięso mielone i czerwona trutka w paście - wymieszać w rękawiczkach). Sposób niezawodny.
58780_zaiste-fascynujace.gif Dobrze, że się specjalnie zalogowałeś po to aby nam to przekazać, bo tak to by nikt na to nie wpadł....:)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jedyny dobry sposób na kuny i łasice to transformator generujący wysokie napięcie.Od niego podłączone są szeregowo blaszki odizolowane od nadwozia . Montowałem zawsze od dołu na drodze którą zakradają się zwierzaczki do nadwozia w okolicach silnika na elementach karoserii . Taki strzał prądem odstrasza je na zawsze . Wszystkie zapachy spod pachy i jakieś tam elektroniczne brzęczki to strata czasu i pieniędzy .

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
To smród odstraszy nastepne.

Do góry Bottom