Jak w temacie Autko trafiło do mnie.ponieważ po rozgrzaniu silnika gasło,poczyściłem masy,skrzynka bezpieczników też została dokładnie wyczyszczona,zasilania ecu silnika posprawdzane i wszystko Ok.Błędy jakie były w ECU silnika to P0420 - Katalizator 1,P0460 - Czujnik poziomu paliwa,U1601 - Usterka linii C-CAN,a w ABS C1521 - Błąd łączności CAN z I.E. (ECU - ABS).Więc ECU silnika pojechało na regeneracje do sprawdzonej firmy z której już nie raz korzystałem w tego typu dolegliwościach(zresztą nie tylko fiat ma takie problemy,bo opelki tez takie miałem),po tygodniu sterownik wrócił i po skasowaniu wszystkich błędów we wszystkich centralkach auto trafiło do właściciela.Po około dwóch tygodniach dzwoni,że zapalił się check a na następny dzień auto samo zgasło,ale bez problemu odpaliło i czy może podjechać zeby to sprawdzić.Wyszedł jeden błąd P0420 - Katalizator 1,Pierwsza sonda chodzi wzorowo,a druga "bardzo bogato",więc katalizator "death"(autko z 2002,więc miał prawo)Wymiana nie wchodziła w grę(koszty)wiec zamontowałem "tulejkę"na drugą sondę i błedu już nie pokaże,i to powinno być już wszystko zeby auto jeździło,ale jak pokazuje życie tak nie jest.Dzwoni po tygodniu i mówi,że znowu zgasł,ale odpalił,Podjechał,zadnych błędów w żadnej centralce,więc zmierzyłem czujnik wału,rezystencja Ok,ale powiedziałem,że jak będzie gasł,to niech kupi ten czujnik to się go wymieni (chociaż może to być wymiana nieuzasadniona,ale już nic innego do głowy mi nie przychodzi)Dodam,że auto teraz gaśnie kiedy chce,tzn temperatura nie ma znaczenia,bo zgasł jak był i zimny,i raz jak był gorący.Częstotliwość tez jest przypadkowa,bo raz gasnie po dwóch tygodniach,a raz zaraz po wyjechaniu z garazu,raz gaśnie na wolnych obrotach,a raz w czasie jazdy.Może ktoś z kolegów spotkał sie z takim przypadkiem w/w autka,Bo jesli wymiana czujnika wału nic nie da,to gdzie dalej moze lezeć przyczyna?Ale się rozpisałem.

.
)i też mogli czegoś nie dojrzeć.
Jak będzie dalej "wydziwiał"to wyślę ECU do sprawdzenia,koszt nieduży( tylko koszt wysyłki)gwarancji jest rok.