• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stukanie w kole przy skrętach

Adzian

Nowy
Punktów
0
Witam chciałbym się zapytać czy wie ktoś co to może być? stuka mi jakby w kole z przodu, jakby sprężyna podczas skrętów na podwórku przykładowo w lewo czy tam w prawo.
A mianowicie problem wygląda tak że niedawno zakupilem audi a4 b8 wszystko ładnie pięknie tylko zawieszenie było do wymiany bo w sumie fabryczne jeszcze, ale po wymianie zawieszenia kierownica zaczeła telepać przy prędkości ok 120 w górę i właśnie to stukanie w środku tego zupełnie nie słychać trzeba naprawdę sie wsłuchać by to usłyszeć przy otwartych szybach, a na zewnątrz no delikatnie jakby cos przeskakiwało, jakby spręzyna nie wiem jak to opisać, pojechałem z tym do mechanika powiedział ze drgania to przegub wewnętrzny bo w sumie był jakiś taniak założony, wyminiłem go jakiś lepszy teraz mam założony 600zl +/- ale stukanie czy tam ta spręzyna czy ciul wie juz co to nadal stuka. Dodam też ze zawieszenie też takie z lepszej półki brałem. Pozdrawiam

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Podejrzewam nie prawidlowy montaz sprezyny na amortyzatorze..a z wlasnego doswiadczrnia wiem ze wizualnie na stole widac ze ladnie wszystko gra i siedzi..czyli sprezyna w amortyzatorze..ale po zamontowaniu na swoje miejsce juz nie koniecznie...
Musisz podejrzec czy gdzies nie wali / obciera w wewnętrzny blotnik...
Narazie to tyle co mozna poradzić . Pozdrawiam

Adzian

Nowy
Punktów
0
Tylko najlepsze jest to ze ja bym tego normalnie nie usłyszał tylko kumpel mi powiedział jak wyjeżdzałem od niego z podwórka na trawie, jak przejezdzalem po dziurach na podwórku ze cos co jakiś czas przeskakuje, w srodku no nie da się poznać ze jest cos nie tak ani nie ściąga auta, ani przy skręcie nie ma żadnego oporu ahh... U mechanika na placu gdzie jest wyłożona kostka nic nie słuchać...
Jutro będę działać i patrzył czy w ogóle będe potrafił to sprawdzić, jak myślicie na przeglądzie może to wyjść? jest sens jechać i niech sprawdzi?

Do góry Bottom