• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sugestie dotyczące forum

P

PogotowieSamochodoweUK

Tyle mnie nie było a już się koło masońskie zawiązuje i bardzo dobrze!!! Można rzec nareszcie i Dzięki Bogu. Alleluja:) To forum ma taki potencjał że nie zdziwił bym się jakby... to już powiem na tajniackim spotkaniu:p
Sluchaj, moze niejest to wporzadku wobec internetu, ale jest wporzedku wobec nas. Badzmy szczerzy, my muslimy placic nie raz gruba kase zeby cos rozgryzc, cos naprawic i na podstawie danego zakupionego narzedzia lub urzadzenia diag, wiemy juz jak zbudowac cos podobnego samemu lub wiemy jaki objaw bedzie wskazywal na dana usterke nawet bez diagnostyki.
Teraz majac ta wiedze ktora kosztowala mozemy juz dzialac ''na wyczucie'' i dzilac sie tym wyczuciem uczymy innych czegos za co normalnie zgarnia sie powiedzmy 700zl.
Ta wiedza rozchodzi sie na forach milosnikow marki i juz mamy 40% mniej klientow w calej polsce i nie tylko.

A pozniej mamy odlozoa kaske i interesuje nas CB, audio, przerubki do driftu czy jakies fajne urzadzonko elektroniczne, czy gupi air ride.... Sami uderzamy do specow z tej dziedziny a dowiadujemy sie ze nie po to oi tyle glowkowali i szukali info i rozgryzali temat zeby teraz od tak na tacy ci go podac!!!!!

Mowie tu na wlasnym przykladzie gdzie udostempnilem projekt swojego wzmacniacza HI-END ktorym notabene koles wygral mistrzostwa polski w audio!!! Natomiast puscil mi taka wiazanke w zamian gdy poprosilem o namiar z kad wziac poduchy, pompy i reszte do AIR RIDE zeby bylo tanio
ze mi kopar opadl i nie wiedzialem co odpowiedziec procz oczywiscie nasowajacych sie bluzgow:(

Tak ze zostalem pociagniety na wiedze za ktora on dobrze zarabia obecnie, zas ja ie otrzymalem obiecanej informacji.

Tak i tu na forum, co chwile przychodza 2 postowi uzytkowicy pytajacy sie o nie raz dosyc profesjonalne rzeczy i znikaja....nie wnoszac nic i nie udzielajac sie wiecej!
Oczywiscie zapewne wroca gdy zechca poownie porady:D

:p Witaj Pogotowie. Widać jest chęć w narodzie to myślę że i pomysł wypali:)
No witam ja Ciebie...chec jeste taka ze (po za konkursem) wciaz nie zajzalem do twojego programu a namiar na dostemp dawo mi wsiakl :(
Przewiduje czas w przyszlym tygodniu bo UK nam troche zima opanowuje i po swietach tez mam mniej klientow tak ze chetnie bym zajzal.
Jesli wciaz mozna przetestowac przed zakupem to prosze wyslij dostemp na TDCRservice@gmail.com.
No i witaj w nowym roku!!!:D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
:p ale ja naprawdę się cieszę o tym że jest taka inicjatywa sam nieraz o tym mówiłem:)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Już Tobie wysyłam, nawet dobrze że nie zajrzałeś bo teraz byś programu nie poznał cały czas użytkownicy proszą o jakieś fajne zmiany - więc program w ciągu kilku miesięcy przeszedł dość pokaźną przemianę:)

No witam ja Ciebie...chec jeste taka ze (po za konkursem) wciaz nie zajzalem do twojego programu a namiar na dostemp dawo mi wsiakl :(
Przewiduje czas w przyszlym tygodniu bo UK nam troche zima opanowuje i po swietach tez mam mniej klientow tak ze chetnie bym zajzal.
Jesli wciaz mozna przetestowac przed zakupem to prosze wyslij dostemp na TDCRservice@gmail.com.
No i witaj w nowym roku!!!:D

P

PogotowieSamochodoweUK

Przyda sie przyda. Sa informacje o regulacjach, ustawieniach i technikach wymian/kolejnosciach. A sa tez informacje jak zmienic plyn hamulcowy czy co ile wymieniac olej czy gdzie jest filter oleju ktore mozna podac komus kto tam ma jakies kombinerki w domu.

Kazdy zawod ma swoje tajemnice, kucharze, restauratorzy, lekarze, spawacze, elektronicy, stolarze, tokarze, informatycy i cala reszta.... Bo gdyby tak kazdy wszystko umial i mial kazde info w zasiegu reki to nikt z w/w ie mial by pracy!
Wiec dlaczego my mamy ich nie miec?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
A ja na podsumowanie napiszę tak: każdy użytkownik forum może na mnie liczyć jeśli nie cwaniakuje, nie ubliża innym, rewanżuje się w taki czy inny sposób i nie jest totalnym laikiem. Jestem z zasady elektrykiem samochodowym ale sytuacja w życiu zmusiła mnie również do mechanikowania i nie tylko, mam również papierek który uprawnia mnie do wykonywania badań technicznych pojazdów więc służę też pomocą w zakresie szukania Dzienników ustaw i t.p. Jeśli chodzi o pomaganie użytkownikom poza ukrytym forum to Misiek może na mnie liczyć bo ja wychodzę z założenia że pisząc na ogólnym forum technicznym językiem pomagam tylko tak naprawdę człowiekowi który ma pojęcie o mechanice, a ktoś kto się nie zna to i tak nie skorzysta za bardzo z moich postów bo nie rozumie co piszę, ma umiejętności i dobrych narzędzi. Ja rozumiem wszystko, jestem człowiekiem, sam mam nie jedno auto w rodzinie i wiem ile kosztuje jego utrzymanie i naprawy, ale nie zawsze naprawianie samemu przynosi oszczędności, wiecie o co chodzi ;), nie znam się na lakiernictwie i staram się do tego nie dotykać. W sumie od 2003 roku z półtora roczną przerwą naprawiam głównie autobusy i założę się że nikt oprócz kolegi Trebora 70 nie ma pojęcia na czym polega kalibracja ECAS - u i na pewno nikomu oprócz zamkniętego grona forumowiczów nie będę tego tłumaczył bo to jest mój sekret którego się nauczyłem w pamiętną noc wiele lat temu wylewając pot i łzy :D

P

PogotowieSamochodoweUK

Dokladnie, ostatnio mielismy przyklad przegubu zewnetrznego osi przedniej:D Rzecz ktora dla majsterkowicza jest do ogarniecia, a nie byla dla kogos z ''doswiadczeniem'' ale upieral sie zeby go kierowac. I niech taki zepsuje albo zlozy rozrzad tak ze mu wszystko co na drodze zciagnie jak imadlembo pasek okaze sie byc przekozacki i nie pusci po odpaleniu i po zabawie. I na kogo hu..e poleca? Wiadomo na ''mechanikow z bozej laski''.:rolleyes:

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Osobne działy powinny być po to żeby zarabiać i żeby wiedzą dzielili się tacy którym to jest potrzebne.
Potrzebne do prowadzenia warsztatu a nie do naprawiania w garażu . Masz warsztat , masz wiedzę . Pracujesz u kogoś, wiedzę ma szef... Masz warsztat, płacisz zus itp... pracujesz u kogoś , wszystko płacą za ciebie. Sztywne i twarde zasady.
Takie jest moje zdanie.
Oczywiście nie mam nic przeciwko jeśli admin doda kilka osób z "zewnątrz". Ale w tej kwestii to tylko admin powinien decydować.

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Sami widzicie że na forum aktywnych jest kilkanaście osób ,a podglądaczy czytających o czym się pisze od 70 do
120 wieczorami ,łaknących sie dowiedzieć co jak się robi -a na pewno tego nie będą robić bo nie muszą ,ale jak
poczytają to próbują sami lub przychodzą z własną diagnozą -pochodzącą z jakiegoś forum.:mad::p

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Osobne działy powinny być po to żeby zarabiać i żeby wiedzą dzielili się tacy którym to jest potrzebne.
Potrzebne do prowadzenia warsztatu a nie do naprawiania w garażu . Masz warsztat , masz wiedzę . Pracujesz u kogoś, wiedzę ma szef... Masz warsztat, płacisz zus itp... pracujesz u kogoś , wszystko płacą za ciebie. Sztywne i twarde zasady.
Takie jest moje zdanie.
Oczywiście nie mam nic przeciwko jeśli admin doda kilka osób z "zewnątrz". Ale w tej kwestii to tylko admin powinien decydować.
U mnie jest tak że ja mam wiedzę a szef nie, za to on bierze monetę za utarg :D

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Sami widzicie że na forum aktywnych jest kilkanaście osób ,a podglądaczy czytających o czym się pisze od 70 do
120 wieczorami ,łaknących sie dowiedzieć co jak się robi -a na pewno tego nie będą robić bo nie muszą ,ale jak
poczytają to próbują sami lub przychodzą z własną diagnozą -pochodzącą z jakiegoś forum.:mad::p
klient forumowicz:rolleyes:

U mnie jest tak że ja mam wiedzę a szef nie, za to on bierze monetę za utarg :D
dlatego nie mam nic jeśli admin doda cię do takiego działu:)
z takim stażem to z automatu cię doda;)

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Po Arniego wypowiedzi podsunął mi pomysł, że może jeszcze dział "autobusy" w ukrytym zrobić a po to aby nie szukać później wśród osobówek naszych przemyśleń. No i oczywiście Forum jawne normalnie ma funkcjonować. :)
.... W sumie od 2003 roku z półtora roczną przerwą naprawiam głównie autobusy i założę się że nikt oprócz kolegi Trebora 70 nie ma pojęcia na czym polega kalibracja ECAS - u...
A do tego systemy : EBS, ASR, ATC, MTS, Webasto, PiXEL (kasowniki, wyświetlacze, monitoring), i inne..... pokładowe np. KIBES :D

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Jeżeli powstanie dział zamknięty to powinno sie w nim znalezć jak najwięcej stałych i starych ujadaczy ,bo to oni tworzą forum ,a nie wołający ludzie
o pomoc.;):D

S

S-LINE

Jeżeli powstanie dział zamknięty to powinno sie w nim znalezć jak najwięcej stałych i starych ujadaczy ,bo to oni tworzą forum ,a nie wołający ludzie
o pomoc.;):D

jezeli bedzie dzial dla starych wyg nie mozna zapomniec o pomocy zwyklym ludzia ktorzy sa w potrzebie

a co do pomyslu trebora to tez bedzie ok bo ja tez np czasem naprawiam ciezarowe tylko nie autobusy:D i moze koledzy czasem by mi pomogli bo wciaz ucze sie jak ukladac te klocki :D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
klient forumowicz:rolleyes:

dlatego nie mam nic jeśli admin doda cię do takiego działu:)
z takim stażem to z automatu cię doda;)

heheh kolego drogi... Kto mnie zna to wie co chciałbym napisać:) Napiszę tylko jedno: to Arni może napisać że nie ma nic, ze admin doda Ciebie do takiego działu:) Kto dłużej zna Arniego ( a widać że Ty jeszcze krótki stażem jesteś) to dobrze wie, że jest on tutaj jedną z najważniejszych ( nie z kwestii urodzenia, koleżeństwa, ale wiedzy i uczynności) osób na tym forum!!

Pozdrawiam

P

PogotowieSamochodoweUK

no, ciezarowe to deczko inna bajka, obsluguje kuriera i mimo ze to silnik i to silnik to jednak to ciezarowka;)

heheh kolego drogi... Kto mnie zna to wie co chciałbym napisać:) Napiszę tylko jedno: to Arni może napisać że nie ma nic, ze admin doda Ciebie do takiego działu:) Kto dłużej zna Arniego ( a widać że Ty jeszcze krótki stażem jesteś) to dobrze wie, że jest on tutaj jedną z najważniejszych ( nie z kwestii urodzenia, koleżeństwa, ale wiedzy i uczynności) osób na tym forum!!

Pozdrawiam
swieta prawda on juz w opisie prezes powinien dostac!:D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Pamiętajcie chłopaki z GWT pomyślcie o czymś wspólnym, zresztą co ja Wam będę mówił. Pozdrowionka

S

S-LINE

Arniego tak samo jak Trebora70 kojaze z tym forum od poczatku po prawie rocznej przerwie gdzie nie bylo mnie widac na tym forum(prowadzilem warsztat i pracowalem jako silnikowiec mercedesow Actros-ow), milo na serio mi bylo gdy dostalem priva od Arniego gdzie przywital mnie na tym forum znowu:) wiec bez niektorych ludzi, nie wyobrazam sobie takie miejsca jak to :)

P

PogotowieSamochodoweUK

panowie a czmu ja sie na ''niebiesko nazywam'' teraz i stalem sie GWT?:eek:

EDIT

A no przeczytalem i juz wiem:Dale nie powiem:p

Do góry Bottom