• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sugestie dotyczące forum

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Myślę, że lepsze by były jakieś wołczery np BON na Du...e i dzwon, TALON na K....e i balon

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Czy wam też się język zmienił w szczegółach np dołączył lub ostatnio aktywny na angielski? Pozwoliłem sobie zrobić creena z modelem @arni_poznań :)

20220103_224547.jpg

tolus24

SuperMechanior
Punktów
75
Tak z ciekawości, bo właśnie rzuciło mi się w oczy.
Jaka logika towarzyszy temu, że dział dla "Zweryfikowanych mechaników", mogą przeglądać swobodnie i czytać wszystko co zostało napisane, osoby nie zalogowane, a więc i często nie posiadające konta, a osoby posiadające konto i zalogowane, a więc i często biorące udział w "tworzeniu forum", muszą się wylogować, żeby przeczytać, bo nie mają, po zalogowaniu, w ogóle wglądu, bynajmniej ja nie mam gdy jestem zalogowany, a gdy się wyloguje, to mogę czytać wszystko.
Z informacji do tego działu wynika, że jest to działał dla "mechaników", którzy chcą podyskutować w swoim gronie ... wymieniając tajniki wiedzy ... .
Pomijając fakt, że duża część problemów tam poruszana, to tak naprawdę do działu dla początkujących się nadaje, to na logikę jeśli już, to osoby nie posiadające konta, nie powinny w ogóle widzieć tego działu, a zalogowane ale nie mające statusu "Zweryfikowany mechanik" ewentualnie mogą przeglądać ale nie mogą pisać lub obydwie kategorie go nie widzą.

toldek1

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Glinik
liqui-moly.pl
Popieram to co kolega napisał, według mnie jak już pisałem weryfikacja winna być poprzez wpis do ewidencji działalności, wykluczyło by to przypadkowe osoby które jak widać w postach pytają o podstawowe arkana mechaniki, co raczej nie zawyża poziomu tego Forum. Niektóre problemy nad którymi się godzinami rozpracowywało, można przekazać koledze po fachu ale niekoniecznie upubliczniać, poza tym wklejanie informacji z dokumentacji za którą płacimy abonament, ktoś za free dostaje, mimo że nikomu w niczym nie pomoże a jak już to banialuki pisze, wartało by to przedyskutować.

Do góry Bottom