• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Suzuki Swift 2

Pelo

Nowy
Punktów
0
Witam. Mam problem z moim japońcem suzuki swift 2 1.3 benzyna 72 kucy 1998. Przejechałem nim prawie 3 tysiące km i pojawił się hardcorowy problem. Silnik pracuje ładnie git nagrzeje się i pojawia się przyczyna z którą boję się wyjechać nie dalej niż 5km za miasto... Kiedy silnik już załapie temperaturę ok. 50stopni przy jakiej kolwiek zmianie biegów silnik gaśnie, tylko mogę odpalić i ruszyć z 1 oraz pojawia się problem mam 3tys. obrotów puszczam gaz i tuż po tym wciskam go do końca obroty mi spadają ciągnie na tej np.3 i jak cały czas trzymam z 20 sek to nagle odmula i rosną obroty. Pali mi się CHECK ENGINE od kiedy go kupiłem, podłączyłem pod komputer CDIF 3 nie ma wgl modelu tego suzuki 2 z 98rocznika. Ciśnienie na przewodach paliwowych jest git, świece przeczyszczone nie zalane, gaźnik przeczyszczony cały w środku każdy element + nowe uszczelki, nowy filtr paliwa, pompka paliwa w zbiorniku bierze paliwo. Ja nie wiem co to może być.... możliwe że jakiś czujnik, położenia wału czy coś? bo ja już na nic nie wpadnę proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny...
Pozdro!

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
Jak tu kazdy sie zacznie logowac co mu sie zepsuł samochód to bedzie nas niedługo ponad 1000000 osob. Ciekawe kto nadąży im podpowiadac jak mają naprawiac swoje samochody zeby nie musieli jechac do warsztatu.

Pelo

Nowy
Punktów
0
Tak o poprosiłem o pomoc bo CDIF3 nie ma modelu tego samochodu Swift 2 przed wczoraj podłączyłem na warsztacie u siebie jak by się podłączył to nawet posta bym tu nie wstawiał.

Pelo

Nowy
Punktów
0
Czujnik położenia przepustnicy
Sensor szybkości

Czujniki wymienione i samochód działczy, śwista, jeździ, XDDD
Dzięki za pomoc panowie :)

Do góry Bottom