• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpie silnikiem.

Emis

Gaduła
Punktów
1
Witam. Mógłby mi ktoś doradzić:) Mam astre 1 silnikiem 1,4 16v. Jeszcze nawet nie zdąży zapalić się kontrolka od rezerwy paliwa w baku, a już zaczyna szarpać silnikiem. Ale to tylko wtedy kiedy jedzie się pod góre. Jedzie się pod góre momentalnie traci moc i w momencie odzyskuje. Przejedzie 10 metrów i znowu traci moc i odzyskuje. Jest to na tyle krótkie że w momencie kiedy traci tą moc to silnik nie zdąży zgasnąć. Proszę o jakieś wskazówki.

Emis

Gaduła
Punktów
1
No wlasnie teraz nie bardzo mam mozliwosc. A powiedz mi jak kupie ten manometr to musze bezposrednio do niego podpiac przewod od pompy tak?

Emis

Gaduła
Punktów
1
Witam. Sprawdziłem dziś to ciśnienie pompy. Jest tak od 4 do 5 bar. Przez chwile było nawet 6:) to chyba dobrze działa? Niema pływaka przy pompie. Jest tylko takie sitko. To co myślicie? Bak do wymiany?

jowtek

SuperMechanior
Punktów
14
ciężko stwierdzić jednoznacznie.
Ciśnienie dobre więc coś może być w tym baku.
Bo jak przy 1/4 szarpie to może sitko słabo sięga.
Nie da rady zajrzeć przez otwór pompy i zobaczyć? Może rękę włożyć i jak są te przegrody

Emis

Gaduła
Punktów
1
Właśnie nie bardzo da się zajrzeć do środka. A ręke tym bardziej włożyć, za mały otwór. Trzeba by było dopiero bak opuścić trochę w dół. Narazie musze go odstawić bo mam pilniejszą pracę. A mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie znajdę czujnik temperatury powietrza na zewnątrz? Bo jest taka sprawa że na wyświetlaczu są tylko 3 kreski i C na końcu:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
poszukaj czujnika w okolicy zderzaka przedniego, albo chociaż kabli wychodzących z wiązki

Emis

Gaduła
Punktów
1
Witam. Sory że tak długo nie pisałem ale praca naciskała. Nawet nie było kiedy usiąść przed kompem. W tej astrze o której pisaliśmy jednak był bak do wymiany tak jak pisał Auto-Port. Korytko było posypane. Dzięki za pomoc. Pozdro.

Do góry Bottom