• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szewc bez butów chodzi?

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Panowie jak to jest z wami mechanikami? Czy wasze prywatne fury chodzą jak zegarki szwajcarskie czy jednak sprawdza się przysłowie ,że szewc bez butów chodzi?:p

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Hmm, mam dwie i jedna jest dla zony i od święta, a drugie auto którym wożę graty do szlifierza, dojeżdżam do warsztatu z domu itp w tej chwili ma wyrok zlomowania jak siadzie cos poważnego. Można się wiec domyślić ze druga "fura" ma robione tylko rzeczy wpływające na bezpieczeństwo.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
U zony w aucie od kwietnia jeżdżą nowe letnie opony. Jakoś tak czasu ni ma
Tzn jeżdżą w bagażniku

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Leee u mnie narazie w obu letnie latają :D

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Ja żony auto (nasze prywatne) w miarę możliwości robię na bierząco. Służbowe hmmm hmmm 3 miesiące wymieniam łącznik stabilizatora (oczywiście kupiony), miesiąc ponad jeździłem z kwadratowym kołem... Tak to właśnie jest. :happy:

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
U mnie podobnie żona trochę suszy głowę to i robiony w miarę na bieżąco a swój jak jest jakaś luka a tym gorzej :) więc musi czekać w kolejce. Ale mam propozycje zapisujmy swoje samochody w kalendarz :D nie będą czekały w nieskończoność ;)

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Nie ma miejsca w kalendarzu, ot to jest problem a jak by było to i tak stoi z 10 aut co sie jeszcze nie zrobiło bo obsuwa jak zawsze :O

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Ras, można w kalendarz zapisywać wszystko, ale dochodzą jeszcze awarie z "drogi" i cala rozpiske szlag trafia :D Ja w sumie jakbym nie jeździł w niedziele autem zony to pewnie juz by na złomie było :D jedyna awarie jaka zgłosiła to brak klimy... Ktora przez przypadek 2letnia córka wyłączyła :D

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Moja taksówka wsyztsko przypilnowane na zicher,wsiadam i mam jechać na koniec swiata jakby tylko miało obleciec,zony maszyna w miare dopilnowana bo tylko nie zdazylem rozrządu wymienić od kilku miesięcy bo kupiliśmy co dopiero i tak jeszcze czeka bo niemam kiedy.Warsztatowa machina mechanicznie i elektronicznie ma dzialac na tip top i działa,jedynie od roku czasu polerowałem to auto bo już tak zmatowiało ze woda nie chciała spływac,w końcu w tamtym tygodniu porwalem się na polerke i woskowanie niech ma.(polerke kupiłem i jezdzila szmat czasu na pace).
Ot tak to wygląda u mnie i jestem raczej szewcem w butach ale niewypastowanych:D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Jak miałem autko zastępcze, którym tez wozilem pustaki to sprzątanie zaczynałem od wybrania wszystkiego łopata

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Zona mi od tygodnia marudziła, że jej auto strasznie paruje od środka, wreszcie znalazłem czas... odpływ z podszybia zatkany, zrobiło się akwarium i lało się do środka :D Ogólnie technicznie ogarniam, zawias bez luzów, heble na cacy, silniki mają chodzić jak zegarek ;)

leon 1.8t

SuperMechanior
Punktów
132
Ja kupiłem żonie 5miesiecy temu Leona w którym przy zakupie wyszło że są zawarte łożyska w mcpersonach łożyska kupiłem w dzień zakupu seata i do tej pory jeżdżą w bagazniku:) A żona suszy głowe cały czas czasu brak :woot:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Czas się znajdzie jak pęknie sprężyna i w opone wlezie :)

Rico33

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radzyń
Zgadza się, że szewc bez butów chodzi. Powiem szczerze, że nawet niejednokrotnie się zdarza. Jeżeli chodzi o szczegóły to proszę mi wybaczyć, wstyd się przyznać.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Ja to tłumacze tak:
"Każdy mechanik wie kiedy trzeba naprawić swoje auto". A ze z reguły jest to 3km przed całkowitą katastrofą... :D

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Kiedys w swojej insigni miałem do wymiany tarcze iklocki przod i tyl. W sumie zajeło to jakies 5 tygodni po jednym kole robilismy.
van berlingo było chyba 2 lub 3 nakretki na lince sprzegła bo sie regulacja skonczyła 6 miesiecy wczesniej a trzeba było jakos podciagnac, zanim zmienismy sprzeglo
Teraz chrysler voyager czekał 3 miesiace na wymiane termostatu. Zrowke zmieniałem dopiero jak mnie policja zatrzymała. Lezał w aucie cały stojak z zarowkami kupiony

Ostatnia edycja:

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
A badania techniczne zawsze na czas?
Chwalić się opóźnieniami, przypadkowymi lub zamierzonymi... ;)

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ponad cztery miesiące, całkiem przypadkiem. Auto na tip top bynajmniej te ;)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Wymieniłem termostat po 2 latach, w końcu jakby cieplej w środku:)

Do góry Bottom