• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szum manualnej skrzyni biegów Volvo S60

Luki1973

Początkujący
Punktów
1
Witam. Czy niski stan oleju lub jego przepracowanie może być przyczyną głośnej pracy skrzyni biegów. Samochód ma przejechane ok. 200tyś i nigdy nie był kontrolowany czy też wymieniany. Wydobywający się szum podczas jazdy dotyczy biegów 1-4 natomiast na 5 nie ma go wcale.

Luki1973

Początkujący
Punktów
1
Dramatem to są mechanicy, którzy demontując półosie nie pokuszą się, żeby sprawdzić poziom oleju w skrzyni i w jakim jest stanie. To ja jako klient mam palcem pokazywać co jest do zrobienia, albo co warto by było sprawdzić? Decydując się na serwisowanie auta w konkretnym zakładzie przez dłuższy czas to chyba ten zę zakład powinien dbać o czasowe wymiany „płynów ustrojowych”. No tak, ale zapomniałem że jestem w Polsce

Luki1973

Początkujący
Punktów
1
Za granicą wymieniają olej w skrzyni?c
Za granicą wymieniają olej w skrzyni?
Miałem na myśli, że w Polsce człowiek o wszystkim musi myśleć sam. Być fachowcem we wszystkim. Nawet idąc do lekarza to najlepiej jakby przyszło się z postawioną diagnozą i od razu z listą leków do zaaplikowania. A pan czy pani doktor tylko wypisze receptę i weźmie 250zł.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
604
Umiesz liczyć, licz na siebie. Ta maksyma obowiązuje w całym wszechświecie.

Ja musiałem wiertarką "zeszlifować" kość w domu, bo rana nie chciała się przez to zamknąć.
A nie zrobił tego jeden z lepszych operatorów na Śląsku na stole operacyjnym(chyba zapomniał lub niedowidział)
Historii cały worek...

A Ty nie krzycz na paproków tylko zacznij myśleć, bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.

w Polsce człowiek o wszystkim musi myśleć sam. Być fachowcem we wszystkim
ŻeŚ wpadł kiedy na to?

Do góry Bottom