Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Wymieniłem wskaźnik a wcześniej wyczyściłem styki na łączeniach w starym i dalej nie działa. Podstawiałem czujniki i też nic. Wskaźniki są używane i być może to one są niesprawne tylko nie wiem jak je sprawdzić
nie wiem jak taki wskaźnik jest mocowany do deski ale jesli ma 3 styki to pewnie 1 jest + druto - a trzeci sygnał minusowy, tylko nie dawaj na sygnał od razu 12 v
Temat dalej aktualny, po wyczyszczeniu styków w desce wskaźnik działa kiedy zwieram na chwilę piny w kostce. Ale kiedy podłącze czujnik nie ma przepływu prądu przez ten czujniczek. Ma on wyjście na cztery piny i dwa są od wskaźnika temperatury a dwa pozostałe od pompki elektrycznej w układzie chłodzenia. Nie wiem jaki kolor był wcześniej tego czujnika bo ktoś wstawił co miał pod ręką i jaką rezystencję powinien mieć ten od wody? Już nie mam pomysłów podstawiałem kilka tych czujników i zonk może ktoś mi doradzić