• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Talisman 1.8 tce niskie ciśnienie paliwa

fazior

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Witam Szanowne grono. Mam problem z sutkiem jak w temacie. Problem jest taki że na plaka odpali i można coś tym autem jechać. Ale po nocy jest problem z odpaleniem. Jest za niskie ciśnienie paliwa w listwie. Pompa w z baku podaje 5.5 barów a podczas kręcenie na listwie jest 8 do 12 barów na zimnym nie sprawdzałem jeszcze na ciepłym. Ale co? Pompa druga podstawiona wtryski z listwą wiązka i czujnikiem ciśnienia drugie z 2020r po przebiegu 46 km. Tak tak nie 46kkm tylko 46. Macie jakieś pomysły ? W sterowniku błędów brak a i ciśnienie sprężania na wszystkich jest 11.7 bar. Nie wiem o co mu chodzi

fazior

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
Panowie czy ktoś ma możliwość sprawdzenie ciśnienia jakie jest w silniku tce z bezpośrednim wtryskiem? Może być nawet mniejszy silnik żeby mieć jakiś odnosnik

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
1.2 tce 45bar na wolnych obrotach, tam padają regulatory ciśnienia paliwa, niestety sa zespolone z pompą, wtryski tez umierają czasem. Słyszałem tez, że robili jakies aktualizacje softu i problem sie rozwiązywał.

fazior

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Rzeszow
1.2 tce 45bar na wolnych obrotach, tam padają regulatory ciśnienia paliwa, niestety sa zespolone z pompą, wtryski tez umierają czasem. Słyszałem tez, że robili jakies aktualizacje softu i problem sie rozwiązywał.
Dzieki za info. Aktualnie auto odpalone jeździ.Odpala czy po nocy czy po tygodniu ale ma za nisklie ciśnienie paliwa na wolnych 18. Ale odpala jest sukces Nie moge właśnie takiej pompy nigdzie ogarnąć.

Do góry Bottom