• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tdi 110 koni turbina

rafałlkr

Bywalec
Punktów
0
ahaa no ale podobno to nic nieda ze tylko jedynie regeneracja

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
mechanik musi zobaczyć co jest do roboty czy gruszka podciśnieniowa czy turbo, a może zawór N75... sam nie dojdziesz jak nie masz kompa i dowiadczenia

rafałlkr

Bywalec
Punktów
0
sprawdzał mial czyscic turbine ale mowił ze trzeba regenerowac ja

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
no to zależy tu może być nawet i więcej niż 450 zależy co wymieni

Jarek#1

Bywalec
Punktów
2
Miasto
San Bernardino, Kalfornia, USA
czy w cene wliczone są szpilki -jesli pękną ? wymiana turbo to tylko problem z odkreceniem ,wydech moze robić problemy i wykręcenie urwanej szpilki to inna cena -tutaj !
tutaj nikt nie czyści tylko wymienia turbo !

kate2411

Nowy
Punktów
0
Miasto
zamość
Koledzy mam problem z oplem vivaro 1.9 dti. Otóż jadąc dzisiaj zaczęło coś gwizdać,później stracił moc,zapaliła się kontrolka sprężynka później gasła,przy wduszaniu sprzęgła obroty rosły a na koniec zaczął dymić i jak zgasiłem silnik i wyjąłam kluczyk auto dalej chodziło i obroty rosły.
Proszę o jakiekolwiek sugestie i z góry bardzo dziękuję.​

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
turbina do smieci - dostal samozaplonu, za czy nie wyszly korby bokiem??

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
to już go nie odpalaj bo możliwe że kawałek łopatki wpadł do cylindra

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
rozbiegł się (padła turbina olej dostał sie do ukł. dolotowego i napewno szkód narobiła)

rafałlkr

Bywalec
Punktów
0
mam pytanie czy jak jest inny przepływomierz niz jak piwinien byc orginalny to bedzie auto sie gorzej pobierac??

P

PogotowieSamochodoweUK

kolego, jeżli chodzi np. o sharana jak pisałem z roku 98 to zrobić taką usługę za 150zł to przecież lekka przesada,zapieczone śruby i.t.d.. może ktoś w garażu nie ponosząc innych kosztów może sobie na to pozwolić. licząc wszystkie koszty związane z funkcjonowaniem warsztatu to nie jest złodziejstwo. zawież turbine do firmy ktora naprawia turbosprężarki to zapłacisz 450 za same wyczyszczenie i to można nazwać złodziejstwem, ale całą usluge to nie uważam że jest to za dużo.

Kolego skoro masz warsztat to nie nadganiaj wydatkow cenami tylko obrotami. A skoro nie jestes w stanie opierd...5-12 ayt dziennie zeby na siebie zarobic dobra renoma i wysoka wydajnoscia, to nie napedzaj cen rynkowych i moze zajmij sie tylko jedna usluga jak nap tlumikami, heblami czy samym zawiasem....Ja osobiscie np nie robie uszczelek pod glowica bo mi sie nie chce w to bawic za tak smieszne pieniadze. Ale moglbym sie wziac za to kasowac grubo mowiac ze no musze tyle kasowac bo utrzymanie warsztatu. Ale mam tez inne wytlumaczenie, jestem cienki czasowo z wymiana uszczelek pod glowica i zajmuje mi to za dlugo zeby mi sie oplacalo. Czy jestes w stanie powiedziec cos takiego o sobie w jakims temacie?

georgio70

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zielona gora
Kolego skoro masz warsztat to nie nadganiaj wydatkow cenami tylko obrotami. A skoro nie jestes w stanie opierd...5-12 ayt dziennie zeby na siebie zarobic dobra renoma i wysoka wydajnoscia, to nie napedzaj cen rynkowych i moze zajmij sie tylko jedna usluga jak nap tlumikami, heblami czy samym zawiasem....Ja osobiscie np nie robie uszczelek pod glowica bo mi sie nie chce w to bawic za tak smieszne pieniadze. Ale moglbym sie wziac za to kasowac grubo mowiac ze no musze tyle kasowac bo utrzymanie warsztatu. Ale mam tez inne wytlumaczenie, jestem cienki czasowo z wymiana uszczelek pod glowica i zajmuje mi to za dlugo zeby mi sie oplacalo. Czy jestes w stanie powiedziec cos takiego o sobie w jakims temacie?

kolego czytając twój bełkot bo inaczej nie można nazwać twojej wypowiedzi ,moim zdaniem nie zrozumiałeś idei mojej wypowiedzi. Nie wiem czy jesteś garażowcem czy posiadasz regon i pracowników-bo to b. duża różnica. policz wszystkie podstawowe koszty warsztatu ,zus i.t.d i zrozumiesz o czym mowa. nie nadrabiam wydatków cenami, ale żeby był obrót to czas naprawy musi być rozsądnie opłacony. 150zł za demontaż montaż i czyszczenie turbiny to zaniżona przesada nawet jak na garażowca. a o moją renome w okolicy nie musisz się martwić bo jest na wysokim poziomie , doświadczenie +nowoczesny sprzęt .

Do góry Bottom