• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Terminal Płatniczy

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
bo im na to pozwalasz....
Takie prawo obywatela i przepisy, gdzie musi być możliwość płatności choćby blikiem, jakie prawo taki wybór wpłaty potencjalnego klienta, co klientowi powiesz? " Panie zapłać Pan papierem nie przelewem i najlepiej bez paragonu?" Nie te czasy, choć znam parę warsztatów co 99% płaci się tylko papierem i rzadko kiedy dają paragony, póki się ktoś nie upomni o niego

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Od 1 lipca weszło prawo ze warsztat musi mieć terminal płatniczy (nie tylko blick) jedynie z powodu problemu z dostępnością urządzeń nie chodzą kontrole i nie sprawdzają by dowalać potężne kary .

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
ciekawe to wszystko,sam nie mam,jeszcze mi przez mysl nie przeszlo.Musze sie zorientować

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Klienci maja tak wyprany mózgi . Ja mam paru którzy przyjeżdżają do mnie mimo że "konkurencja ma taniej" tylko z powodu że nie musza wozić kasy tylko przykładają kawałek plastiku !!

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Klienci maja tak wyprany mózgi . Ja mam paru którzy przyjeżdżają do mnie mimo że "konkurencja ma taniej" tylko z powodu że nie musza wozić kasy tylko przykładają kawałek plastiku !!
napewno sa tacy,ale kesz musi byc w obrocie,w innym przypadku biada wszystkim narodom.

rzoofiu

Uczestnik
Punktów
2
Od 1 lipca weszło prawo ze warsztat musi mieć terminal płatniczy (nie tylko blick) jedynie z powodu problemu z dostępnością urządzeń nie chodzą kontrole i nie sprawdzają by dowalać potężne kary .
W telewizji usłyszałeś, czy ksiądz na kazaniu mówił? Nie powtarzaj bzdur, no chyba że jesteś agentem visa czy mastercard, wtedy to uzasadnione, bo przynajmniej masz z tego kasę ;)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Dostają paragony, dostają f vat placą żywą gotówką. Ja za nikim o włąsne pieniądze biegać nie muszę. Mam i dysponuję po swojemu. Jak chcą zapłacić bezgotówkowo dostają laptopa i proszę zrobić przelew natychmiastowy. Druga strona medalu jest taka, że banki w wielką radoscią likwidują oddziały gotówkowe. Zaczyna się latanie za gotówką i nagle klienci otwierają oczy że jakto nie mam gdzie wypłacić nie chcą mi wypłącić, lub nie ma gdzie wypłacić.... No co będzie to będzie. jeśli terminal będzie miał na warsztacie to zamieszka w zamkniętej szafie. Wszędzie można gotówką płącić tylko nie w polsce....

Do góry Bottom