Witam. Zabrałem się za zmianę termostatu w audi 1,8t. Po odkręceniu dolnego węża stary termostat był jak przyklejony. Zakładając nowy nie da się go tak wsadzić, żeby wszystko ładnie pasowało na swoim miejscu. Co go skręcę to oring albo nie wiem co odpycha cały ten króciec plastikowy od termostatu i robi się szczelina przez którą wycieka płyn. Nie wiem czy coś źle składam ale nie mogę tego równo złożyć bo zawsze albo się nie zejdzie albo oring sie zawinie lub termostat przejdzie przez ten oring i nie jest szczelne, a tego tak nie widać i ciężko ustawić bo przeszkadza ten króciec. Ktoś jakiś pomysł? Może w złym miejscu daję oring? Jak to powinno siedzieć? Ja wkładam tak: Silnik - oring - termostat - króciec. Poniżej zdjęcia przykładowe z google.
Na zdjęciu widać, że termostat siedzi w swoim miejscu, u mnie nie da się go tak wsadzić ponieważ nic go tam nie trzyma, próbowałem wcisnąć go w oring i w to miejsce razem niestety nic to nie daje ciągle wypada.
Na zdjęciu widać, że termostat siedzi w swoim miejscu, u mnie nie da się go tak wsadzić ponieważ nic go tam nie trzyma, próbowałem wcisnąć go w oring i w to miejsce razem niestety nic to nie daje ciągle wypada.

nie zapomnij ukladu odpowietrzyc.