• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Termostat do wymiany ? a4 b6 avf

BoLo1500

SuperMechanior
Punktów
0
koledzy chyba wina termostatu. Podpinałem vag przed chwilą i takie wnioski : kreska poniżej 90 (tzn grubosc wskaźnika) temperatura na vagu na engine grupa 007 -78 stopni na instruments 003 grupa - 78 stopni na climatronicu 78 stopni. Wylaczylem calkiem climatronic na postoju temperatura poszła na 80,2 i tak stała wskazówka poszła na 90 na blacie. Wlaczylem climatronic moment temperatura spadła na 78 wskazówka poszła poniżej 90 tak jak była podczas jazdy. Wniosek jest chyba jeden. Termostat puszcza za szybko, nie powinien puszczać przy około 100 stopniach ? Pozdro

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ktoś pisał gorąca woda z termometrem i ogrzewać i stwierdzisz jednoznacznie

sycylyjczyk

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
EŁK
Termostat w lecie działał prawidłowo,minęło trochę czasu ,zima ,większa różnica temperatur i zaczyna szwankować.

BoLo1500

SuperMechanior
Punktów
0
Kupiłem ori termostat i było to samo

Założyłem stary czujnik i teraz otwiera się przy 87 stopniach

Ucando

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.ucando.pl
Najprawdopodobniej będzie to wina termostatu, który albo się za wcześnie otwiera, albo jest cały czas otwarty, co może świadczyć temperatura 66 stopni po 15 kilometrach jazdy. Najprostszym sposobem sprawdzenia działania termostatu jest jego wyjęcie z samochodu i włożenie do naczynia z nagrzaną wodą do około 80 stopni. Standardowo powinien się otworzyć dopiero przy około 87-90 stopniach. Warto byłoby także sprawdzić działanie czujnika, czy nie przekłamuje odczytów.

sycylyjczyk

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
EŁK
Gniazdo termostatu ok?,może gdzieś nastąpił uszczerbek.Osobiście staram się montować wachlera.

Do góry Bottom