• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tester na początek

teal

Początkujący
Punktów
0
Witam,
chcę kupić urządzenie na potrzeby domowe. Możliwie uniwersalne. Do tej pory do czynienia miałem tylko z autocom ale z uwagi na oryginalność programu co chwilę się to wywala. Ile muszę mieć na coś takiego w miarę? Co byście polecili?
Czy urządzenie typu Autoxscan RS830FULL jest jakimś rozwiązaniem?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Witam,
chcę kupić urządzenie na potrzeby domowe. Możliwie uniwersalne. Do tej pory do czynienia miałem tylko z autocom ale z uwagi na oryginalność programu co chwilę się to wywala. Ile muszę mieć na coś takiego w miarę? Co byście polecili?
Czy urządzenie typu Autoxscan RS830FULL jest jakimś rozwiązaniem?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Ja korzystałem parę lat z hinola autocoma i nie miałem problemów, ja ze swojej strony mogę polecić diagzone albo xdiaga który bynajmniej u mnie bardzo dobrze się sprawdza .
Automatyczne połączenie postów:

Ja korzystałem parę lat z hinola autocoma i nie miałem problemów, ja ze swojej strony mogę polecić diagzone albo xdiaga który bynajmniej u mnie bardzo dobrze się sprawdza .
Jeśli chodzi o koszta to głowica ediagplus lepsza która ogarnia nowsze auta z protokołem canfd to koszt z flashem 950zl do tego aktywacja 400zl jakiś tablecik i masz zestaw którym zrobisz bardzo dużo ,od adaptacji przez kodowanie cofanie ręcznego dokładanie świateł zmiana natężenia świateł,nawet zmiana natężenia buzzera czujnika cofania ,dopisywanie wtrysków,wbijanie nowego dpfa ,po prostu czego dusza zapragnie. Jest też tańsza wersja głowica typu thinkdiagmini z flashem 450zl i program 400 do tego tablet i tak samo zrobisz robotę ,ale po 2018r może Ci nie pójść np cofanie olejówki w Mercedesie.

Ostatnia edycja:

teal

Początkujący
Punktów
0
Z tabletem myślę, że będę miał problem z wiecznie rozładowana baterią. Taka głowica ediagplus i aktywacja to do ogarnięcia przej jakieś allegro czy bardziej specjalistycznie?

Może lepiej coś na tablecie dużo łatwiejsza obsługa. W tych pieniądzach kupisz już autela.

Albo polski program maxiecu wersja 3.0 jest na androida i zwykłym telefonem pierdzielisz temat
Co masz na myśli "łatwiejsza obsługa"?

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Z tabletem myślę, że będę miał problem z wiecznie rozładowana baterią. Taka głowica ediagplus i aktywacja to do ogarnięcia przej jakieś allegro czy bardziej specjalistycznie?

Co masz na myśli "łatwiejsza obsługa"?
Głowice przerobie Ci i aktywuje żaden problem . Samemu nie aktywujesz . Łatwa obsługa bo wygląd podobny mają wszystkie . Menu po polsku tłumaczenie po polsku.

Głowice przerobie Ci i aktywuje żaden problem . Samemu nie aktywujesz . Łatwa obsługa bo wygląd podobny mają wszystkie . Menu po polsku tłumaczenie po polsku.
Jeśli chodzi o ediag to sam się przerobi do pracy z diagzonem,jeśli chcesz xdiagiem to trzeba flash robić ,ogarnę w razie w

Jeśli chodzi o ediag to sam się przerobi do pracy z diagzonem,jeśli chcesz xdiagiem to trzeba flash robić ,ogarnę w razie w

teal

Początkujący
Punktów
0
A instalacja programu jak wygląda?

teal

Początkujący
Punktów
0
Tablet musi być na androidzie i może być ios?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
621
Miasto
Okolice Krakowa
A nie może sobie sam założyć konta na stronie DZ i samemu aktywować urządzenia?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
621
Miasto
Okolice Krakowa
ediagplus lepsza która ogarnia nowsze auta z protokołem canfd to koszt z flashem 950zl
Jeśli chodzi o ediag to sam się przerobi do pracy z diagzonem

Samemu nie aktywujesz
Może tylko zobacz ile to kosztuje ....

Mucar 70 euro, Ediag 100 euro. Wiec jedno taniej, drugie niewiele drożej. Sam Ediag na ali poniżej 600zł z wysyłką 5 dni.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Ediag kolego tylko nie z tymi s/n co trzeba .z tymi s/n właściwymi kosztuje 650zl do tego dolicz flash bo ktoś to musi zrobić ja osobiście to robię a sprzęt kosztuje i wiedza. Flash w przypadku ediag to 300zl a w przypadku mucar 400zl bo jest o wiele trudniej. Bez flesha nie podepniesz się mucaren pod program diagzone czy tam xpro . Tak samo w przypadku ediag nie podepniesz się do xpro bez flesha .

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Jak chcesz na tym zarabiać o popracuj nad przekazywaniem informacji, bo w tym temacie jest jeden wielki misz-masz.
Jak chcesz edukować ludzi to najpierw dowiedz się trochę w temacie a nie wrzucisz pierwsza lepszą cenę z aliexpress i myślisz że to będzie to .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja się nauczył nie kombinować. Mam 2 Ori coś nie halo piszę wysyłam logi, dostaje aktualizacje i śpię spokojnie

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Ja się nauczył nie kombinować. Mam 2 Ori coś nie halo piszę wysyłam logi, dostaje aktualizacje i śpię spokojnie
Tutaj sprzet jest Ori,program też Ori coś nie działa wysyłam logi ,aktualizacji jest sporo w miesiącu.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Jeśli na potrzeby domowe to napisz jaki masz samochód oraz budżet i wtedy cos można dopasować . Chyba że chodzi o dorabianie na lewo to nawet przy obecnym kursie dolara musisz mieć z 4 000 zł by kupić cos sensownego na start . W przypadku samochodów 2019 -2025 musisz przygotować minimum w okolicy 10 000 - wymagania SGW .

matus1014

SuperMechanior
Punktów
199
Jeśli na potrzeby domowe to napisz jaki masz samochód oraz budżet i wtedy cos można dopasować . Chyba że chodzi o dorabianie na lewo to nawet przy obecnym kursie dolara musisz mieć z 4 000 zł by kupić cos sensownego na start . W przypadku samochodów 2019 -2025 musisz przygotować minimum w okolicy 10 000 - wymagania SGW .
Jeśli chodzi o sgw to można to jeszcze obejść do fiata i do grupy psa kupuje się adapter. Nawet jak masz oryginał ,bo w pracy mam oryginał ktsa za grubo ponad 10000to też musimy chrupać fiaty z ta kostka która omija gatewaya.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
W FCA ta kostka działa tylko od 2017 do 2021 bo później sgw jest zintegrowane z BCM .
Renault 2019 , vag 2019 , mercedes 2021 , kia/hyunday 2019 oraz cała reszta od czerwiec 2025 {wymóg UE} .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom