arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Hej wam
ten mój bydlak zaczyna mi się dawać we znaki, błędów brak, dziś podłączyłem manometr pod listwę wtrysków i pokazuje cały czas 3.5 bara, jutro jeszcze postaram się inny zegar podłączyć bardziej wiarygodny ale wygląda na to że to nie problem z pompami, jeszcze wezmę dla pewności włożę mostki zamiast przekaźników ale to raczej nie to.
Odpala chodzi parę sekund i po prostu gaśnie można w tym czasie dodać gazu.
Jakiś czas temu wymieniłem filtr paliwa w zbiorniku i w sumie myślałem że to było to bo jeździł parę dni.
Aktualnie jest pół zbiornika paliwa i zastanawiam się czy to nie jest powiązane bo ja zazwyczaj miałem pełen kibel no ale na listwie niby jest ciśnienie
Już jestem głupi, co to może spowodować gaszenie silnika???
A i jeszcze jedno, wtedy jak były problemy z rozrządem to silnik przebierał, było wypadanie zapłonów na trzech cylindrach wg sterownika silnika i jednocześnie w blokach pomiarowych było przestawienie rozrządu na wałku ssącym ale teraz jak podłączyłem vcds to nie było tego i też silnik chodzi równo, coś po prostu się odcina zamyka
Zastanawiam się czy to nie czasami sterownik silnika...
ten mój bydlak zaczyna mi się dawać we znaki, błędów brak, dziś podłączyłem manometr pod listwę wtrysków i pokazuje cały czas 3.5 bara, jutro jeszcze postaram się inny zegar podłączyć bardziej wiarygodny ale wygląda na to że to nie problem z pompami, jeszcze wezmę dla pewności włożę mostki zamiast przekaźników ale to raczej nie to.Odpala chodzi parę sekund i po prostu gaśnie można w tym czasie dodać gazu.
Jakiś czas temu wymieniłem filtr paliwa w zbiorniku i w sumie myślałem że to było to bo jeździł parę dni.
Aktualnie jest pół zbiornika paliwa i zastanawiam się czy to nie jest powiązane bo ja zazwyczaj miałem pełen kibel no ale na listwie niby jest ciśnienie
Już jestem głupi, co to może spowodować gaszenie silnika???
Automatyczne połączenie postów:
A i jeszcze jedno, wtedy jak były problemy z rozrządem to silnik przebierał, było wypadanie zapłonów na trzech cylindrach wg sterownika silnika i jednocześnie w blokach pomiarowych było przestawienie rozrządu na wałku ssącym ale teraz jak podłączyłem vcds to nie było tego i też silnik chodzi równo, coś po prostu się odcina zamyka

Automatyczne połączenie postów:
Zastanawiam się czy to nie czasami sterownik silnika...
Ostatnia edycja: