• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota Avensis T27 problem z ABS-em

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ale załamka, dwie Avensisy na placu i obie T25, a ta T27 i czujniki są inne, ale wpadłem na genialny pomysł i mam takiego pomysła żeby założyć prawy czujnik na lewe koło i zobaczę w parametrach czy go ster widzi:D. Mocowany jedną śrubką i będzie odwrotnie, ale ....nie będę go przykręcał, tak na szybko go cyknę.
A Panowie w/g wyżej schematu jak nie będzie zasilania na fioletowym to można podać z niebieskiego, czy lepiej nie kombinować?
Dzisiaj miałem urwanie po weekendzie i jutro też nie lepiej....ale zobaczy się, chyba pójdę na noc do roboty bo nie ogarnę tego wszystkiego.

Sprawdź ją pod obciążeniem. Wtedy Ci wyjdą uszkodzone bypass'y
no właśnie coś jest nakombinowane na prawym kole bo bypass jest na niebieskim przewodzie o ile jest on z czujnika prawego koła. Bypass jest zrobiony we wiązce pod pompą hamulcową przed pompą ABS-u na lewym zakolu. Dostęp przerąbany bo jeszcze się filtr paliwa pałęta, ale prawe koło widzi. Muszę, bo nie daje mi to spokoju jutro sprawdzić napięcia na czujnikach i coś będzie jasne...

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Panowie mogę poprosić kogoś o schemat zasilania sterownika ABS, coś mi się wydaje że ma problem z zasilaniem, napięcie na kole lewym 350mV pin i do masy.
Na prawym biega od 12 do 19V, albo coś w sterze.

Do góry Bottom