• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Turbo Nissens, czy jest to czegoś warte?

gregdbw

Początkujący
Punktów
2
Witam.

Takie pytanko. Miał ktoś może do czynienia z turbosprężarkami marki Nissens? Bardzo proszę o jakieś opinie na ich temat. Musze wymienić turbo w firmowym aucie i zastanawiam sie czy można to brać pod uwage. Widziałem też Magneti Marelli, jeśli ktoś też wie coś na ten temat bardzo proszę o jakieś info.

Pozdrawiam!

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
149
Turbo Nissens montowałem kilka razy, zero problemów wykonanie, spakowanie 10/10

gregdbw

Początkujący
Punktów
2
Turbo Nissens montowałem kilka razy, zero problemów wykonanie, spakowanie 10/10
Dziękuję za reakcje! Dobrze wiedzieć, ponieważ Garret wychodzi 3000, a, Nissens połowę tego. Auto ma małego chipsa (1.9 tdi AWX 160km). Będzie to wstawać jak trzeba, czy jak jakiś regenerat pod 3000rpm?

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
149
To zależy co to za soft. Na ori wstaje nisko i trzyma ciśnienie do samego końca. Nie mogłem uwierzyć, że turbo tak może działać - wcześniej tylko regenerowałem teraz już odchodzę od regeneracji turbo.

gregdbw

Początkujący
Punktów
2
To zależy co to za soft. Na ori wstaje nisko i trzyma ciśnienie do samego końca. Nie mogłem uwierzyć, że turbo tak może działać - wcześniej tylko regenerowałem teraz już odchodzę od regeneracji turbo.
Soft robił znajomy, na seryjnym garrecie było miodzio. Wstawało nisko, już ładnie ciągnął niewiele powyżej 1500rmp. Wygodnie się tym autkiem po chipsie jeździło i chciałbym do tego wrócić. Z regeneracjami mam różne wspomnienia. Kiedyś wymieniałem w Hyundaiu Terracanie i w sumie było ok, ale on zawsze był mułem, z grupą Vaga to zawsze była jakaś porażka i jaja co sprawiało że kończyło się na nowym Garrecie. Ale weź wkładaj do auta za 6000/7000 turbo za 3000 :banghead: Myślę że tym razem postawie na Nissensa.

Do góry Bottom