• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tworzenie car audio

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Witam mam car audio za które jednak trochę dałem a gra gorzej od serii a więc tak wygluszenie drzwi przez firmę i puszczenie kabli radio 2din vordon głośniki Hertz 165 gra naprawdę słabo skrzyni wzmaka nie podaje do wymiany ale to na koniec jakie głośniki wsadzić żeby to naprawdę dobrze grało słyszałem nad morele 6.2 czy jakoś tak i do tego wzmacniacz na przód tył drzwi

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
po pierwsze to + i - nie pomylić.
po drugie- czy to ma ładnie grać bez podbarwień czy młócić basem?

na wykresie V ma być czy linia -?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech poda kwotę za ile chce mieć to wymarzone car audio...to zobaczymy...:D

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Aktualnie wydalem 2500 przepłaciłem mój błąd ale najważniejsze już mam wygluszenie chce zostawić radio 2din vordon ładnie wygląda kable pod skrzynie już mam chciał bym wzmaka na drzwi i jakieś dobre głośniki średnio wysoko tonowe dopełnieniem basu będzie skrzynia ale ona jako ostatnia do 1000zl za głośniki i wzmaka jest to realne?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Dokładnie. Radio padaczka i dlatego taki dźwięk.
Napisz markami jaki masz wzmak głośniki i tak dalej.

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Radia nie chce już zmieniać dobre 2din to 1000zl min chce tylko wzmaka pod drzwi przód tył i głośniki chce żeby było naprawdę głośno mogą być wysoko tonowe basy bym uzupełnił skrzynia znaj polecał morele 6.2 czy coś takiego. I jeśli ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi całymi 2ohm 4ohm itp. Na wzmaka i głośniki przód tył chciał być dać 1000max

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Wsadzisz normalne radio to powinno grać, co z tego że wsadzisz super głośniki i wzmacniacz jeśli radio chińczyk?Zniekształconego sygnału z radia wzmacniacz czy głośnik nie poprawi

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Wsadzisz normalne radio to powinno grać, co z tego że wsadzisz super głośniki i wzmacniacz jeśli radio chińczyk?Zniekształconego sygnału z radia wzmacniacz czy głośnik nie poprawi
Kolego powiedz mi co nie jest robione w Chinach? Samsung, Manta, Huawei, nawet volvo czy Nokie robią nie gra różnicy jak ci zmienią naklejkę na obudowie a zapłacisz więcej za produkt. Nawet jak made in Germany to i tak na podzespołach China, taka smutna prawda

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
zasada jest taka. dobre radio pociagnie slabe glosniki. slabe radio nie pociagnie dobrych glosnikow. zrodlo dzwieku to podstawa

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Ty czegoś nie możesz zrozumieć. Wsadz na chwilę radio sony i zobacz jak gra. Jakie są roznice w odtwarzanym dźwięku. Napewno radio Vordon nie będzie grało tak samo jak sony czy pionier. Przekonaj się na własnej skórze. I nie pitol tu o naklejkach na radiu. Moje radio sony50 W ciaglo dwa jbl 200 W i dawało radę. A jak dostały jakiegoś taniego chinczyka to wszystko pierdziało.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
ja w swoim mietku wymieniłem tylko radio z fabrycznego na pioneera. Niebo a ziemia. A skrzynia basowa zaczeła młucić tak, że w lusterku nic już nie widać

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Ty czegoś nie możesz zrozumieć..Przekonaj się na własnej skórze. I nie pitol tu o naklejkach na radiu.
Ja tu kolego nie pitole, tylko mówię jakie są realia, nie raz mialem przypadek na elektronice w tv LG na chińskich podzespołach nie wszystkich ale zawsze coś. Jak jest sprawdzona firma to ok ale większość elektroniki w tych czasach jest oszukana. Wiem, że odbiegam od tematu głośnikachtu ale dałem przykład elektroniki np z Tv. Ale ok masz sprawdzoną firmę to możesz polecać i ręczyć za sprzęt, nie mówię nie

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Mateusz nie opluj się tylko. Pomyśl, firma krzak która robi radio w chinach, i firma Sony która też robi radio w chinach. To że jest robione w Chinach to hxj z tego, ważne kto robi i w jakiej jakości.

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Jak mam byc szczery na sony 1din i navi 2din gra bardzo podobnie lub nawet tak samo jak ten vordon 2din

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Nie mam sensu się pluć, piszę z własnego doświadczenia co było w środku i to znane firmy

MatiFR

Początkujący
Punktów
0
Albo ja jestem ślepy albo cos z tobą nie tak dział car Audio jest? Jest więc? Oczekuje tutaj odp jaki wzmak na 4 głośniki w drzwi i jakie głośniki do tego...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Bose, harman kardon, Bang & olufsen...

I tak poza tym. Dobrze było by wiedzieć w czym to ma grać.
Bo może to ma być do Jelcza i silnik zagłusza wszystko :p

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom