• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie auta, gdzie?

Marcin991

Gaduła
Punktów
2
gdzie mogę szybko i w miarę tanio ubezpieczyć moje pierwsze auto? Mam tu na myśli oc i ac

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
W agencji ubezpieczeń a gdzie taniej to sam musisz podejsc podać swoje dane,dane auta i tam ci przedstawią karkulacje w róznych ubezpieczalniach.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Do tego to chyba forum nie jest pptrzebne... Tu raczej agenta nie ma...
Google i tysiace stron ubezpieczeniowych jest. Sa znane marki i tanie , sam zdecyduj...

adamarr

Gaduła
Punktów
5
Dobrego agenta znajdziesz tu.
Są tam oferty z 20 TU. Jak nie tam to nigdzie :p

MaksKoral

Nowy
Punktów
0
Ja swój pierwszy samochód ubezpieczyłem w PZU bo wtedy mieli najciekawszą ofertę dla młodych kierowców a ubezpieczałem Opla Astrę roczną. Ale polecam co roku sprawdzać oferty konkurencji, ponieważ oferty bardzo się zmieniają. Ubezpieczam to auto już 4 raz i za każdym razem u innego ubezpieczyciela bo mam taniej niż u poprzedniego.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Weź chłopie w necie stronkę rankomat.pl wybiorą najtańsza ofertę na rynku
Ja osobiście polecam Liberty
Oferta jak dla mnie była najkorzystniejsza
Za to samo auto w PZU zaproponowano 1000 PLN więcej ;)

janek9

Początkujący
Punktów
0
Dobrze jest porównać oferty ubezpieczycieli na stronach z porównaniami, np. wymienionym powyżej rankomacie, cuk, ipolisa... i zajrzeć na strony ubezpieczycieli bo czasem ceny są inne niż w porównywarkach ;)

janek9

Początkujący
Punktów
0
To wszystko zależy od modelu auta, i "parametrów" kierowcy... (no i oczywiście od zakresu ochrony w przypadku AC) jeden będzie miał najtaniej w uniqa drugi w generalli więc takie stwierdzenie że coś jest jednoznacznie najtańsze nie ma większego sensu :p

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Ja ubezpieczam też w liberty bezpośrednio przez internet, będąc u agenta wyszło 35zł drożej, wiadomo swoje musiał doliczyć... słyszałem że w prama teraz też jest tanio, i dodadkowo można zbić 10% jakimś kodem, tylko musiał bym sie kuzyna dopytać jak to robi, keśli ktoś by chciał.

A

autozibi

Ubezpieczyciele mają różne stawki w zależności od regionu .
W mojej wiosce jest najtańszy TUW(Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych).
OC za silnik 1.9 - 385 zł .

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
witam
ja mam tak
peugeota 405 1.9d w hestia 350pln
-=- 406 2.0hdi w proama 380pln
hhyundai sonata 2.0 b pzu 400pln

moj ubezpieczyciel zlawsze znajduje mi gdzie ktory najtaniej, mam pelne znizki dodakowo ja wiadomo z reklam w proamie za bezszkodowa jazde dostajesz jeszce 10% oc ac z miejsca nie trzeba zadnych kodow jesli robisz to u agenta.

Do góry Bottom