• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uparte Polo 1.4 16v 6n2 z 2000r

Górek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witajcie. Chciałbym wam przedstawić mój problem,a mianowicie zaczęło się od tego ze nie chciał zapalić kręcił kręcił i nic. Wiec zacząłem od sprawdzenia swiec,iskry nie było ok myślę cewka. Kupiłem nowa. Dalej nie ma iskry,no więc poszedł czas na czujnik położenia wału. Zmieniłem. Dalej nic,niema iskry. Coś mnie oświecilo pętla na kluczyka czyli immo. Fakt to trafny wybór,iskra wróciła!! Ale dalej nie mogę zapalić, myślę że może odcina zapłon lub paliwo. Nie nic z tych rzeczy paliwo ma ciśnienie podaje cały czas na listwę,iskra jest a Polo nie gada. Hmmm... macie jeszcze jakieś pomysły? A dodam jeszcze ze na kompie wyskoczył błąd z rozdzielacze zapłonu. Dziwne bo tego nie ma i dodam że gaz odlaczylem. Z góry dzięki jak by ktoś miał jakiś pomysł co mogę jeszcze sprawdzić.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
w tych wozidłach jak immo blokuje to odpali i zaraz zgasnie.

Górek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Tak obstawiam. Tylko dziwi mnie to czemu nie odlacza ani paliwa ani iskry. Bo właśnie zapomniałem dopisać ze jak wlewam mu paliwo do przepustnicy to normalnie chodzi. I to jest dziwne.

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
daje cisnienie na listwe ale czy jest napiecie na wtryskiwacze czy wogule rozpylają paliwo

Górek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Właśnie, na to nie wpadłem. .. Może poprostu nie rozpala paliwa. Ja głupi może immo blokować wtryski. Idę sprawdzę napięcie na wtryskach.:confused:

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Sterownik gazu musi być wpięty bo nie zapali

Górek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Wszystko pospinane,wszystko wiadomo. Immo padło. Nie daje napięcia na wtryski,i stąd mi palił jak nalewalem paliwa do przepustnicy. A awaryjnie na gazie to tez nie będzie palił?

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Jak iskra jest to zapali na gazie

Górek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Dobra super chłopaki za pomoc!! Ale immo nie ogarnę w pon.pcham Polo do elektrospeca i niech się tym zajmie.

Do góry Bottom