• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Upierdliwe samochody i radosna twórczość ich konstruktorów

TOMEK M

SuperMechanior
Punktów
25
W b-klasie już dwa razy sciagalem miskę raz do spawania po spotkaniu z kamieniem. Panowie nie dajcie się namówić na spawanie michy w tym cholerstwie stop Alu z magnesem nie spawalny. I drugi raz wymiana. A teraz cały wózek z rolkami osprzętu. Nie powiem już mam wprawe:)

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
W T4 2.4 daje radę klucz oczkowo-gięty wielokątny ( po modernizacji ) jego fragment daje radę ;):D .

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
Witam Panów, a czy może ktoś z miał styczność z alternatorem w mercedesie vaneo? tam jest 1.7 cdi nieszczęsny, i altek chyba chłodzony wodą, ciekawe jak z wyjęciem? czy podobnie jak w A170?

Pablo Guzzi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Radomsko
Bzdur vaneo to A klasa i nic nie daje opuszczanie zawieszenia.Wszystko przymocowane jest do ramy nośnej.Alternator chłodzony cieczą.Największy problem to rurki wodne.Da się wymontować niema tragedii.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
ja opuszczam zawieszenie o jakieś 10-15cm (wkręcam długie śruby) i wymieniam alternator. Do tego czy jest chłodzony wodą to nie wiem jak jest w dieslu ale w benzynie jest normalnie.

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
właśnie w dieslu może być, w 170 był na pewno bo robiłem, ciekawe jak tutaj. Koleś ma podstawić to auto, bo jak twierdzi, bo naprawie za 1000zł nie ma ładowania... Tzn przejedzie tyle ile ma prądu w aku...

Pablo Guzzi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Radomsko
Naprawiałem vaneo i alternator jest na 100 chłodzony wodą.Ten samochód ma elektryczną nagrzewnice więc zapotrzebowanie na prąd duże.

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
no ja też jestem pewny na 99% że tam jest wodny, dobra, dzięki za info, Zaczynam się przygotowywać psychicznie ;)

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
zrób sobie cztery długie śruby do zawieszenia i opuść zawias o jakieś 10-15 centów bez demontowania całego osprzętu.

Do góry Bottom