Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
W b-klasie już dwa razy sciagalem miskę raz do spawania po spotkaniu z kamieniem. Panowie nie dajcie się namówić na spawanie michy w tym cholerstwie stop Alu z magnesem nie spawalny. I drugi raz wymiana. A teraz cały wózek z rolkami osprzętu. Nie powiem już mam wprawe
Witam Panów, a czy może ktoś z miał styczność z alternatorem w mercedesie vaneo? tam jest 1.7 cdi nieszczęsny, i altek chyba chłodzony wodą, ciekawe jak z wyjęciem? czy podobnie jak w A170?
Bzdur vaneo to A klasa i nic nie daje opuszczanie zawieszenia.Wszystko przymocowane jest do ramy nośnej.Alternator chłodzony cieczą.Największy problem to rurki wodne.Da się wymontować niema tragedii.
ja opuszczam zawieszenie o jakieś 10-15cm (wkręcam długie śruby) i wymieniam alternator. Do tego czy jest chłodzony wodą to nie wiem jak jest w dieslu ale w benzynie jest normalnie.
właśnie w dieslu może być, w 170 był na pewno bo robiłem, ciekawe jak tutaj. Koleś ma podstawić to auto, bo jak twierdzi, bo naprawie za 1000zł nie ma ładowania... Tzn przejedzie tyle ile ma prądu w aku...