Mam pewien problem z audi a6c6 2.4 z gazem. Samochód mam niecały rok i miał on problem, ze czasami na niskich obrotach wpadał w drgania. Auto przed zakupem miało juz wymienione cewki i swiece. gazwonik zdjagnozował problem wypadanie jedengo zapłonu, okazało sie ze jedna z wtyczek przy wtrysku była niedocisnieta. Cos tam poustawiał i ogolnie było ok. Niedawno robiłem rozrząd i problem wrócił. Wyskoczył check engine, auto na niskich obrotach dostawało drgania a raz na postoju jak czekałem na stopie zaczeło mocniej nim telepac i check engine migotał ale jak kawałek przejechałem to było juz ok. No i ogólnie auto bardzo fajnie jezdziło jakby nie to ze na niskich obrotach silnik troche drgał. Pojechałem do gazownika do warsztatu, w którym robili mi rozrzad. Błąd który sie pojawił zwiazany był z zbyt bogatą mieszanką. Gazownik wyregulował instalacje na nowo, tyle, że teraz auto nie wyrzuca już zadnego błędu, ale niezaleznie od obrotów czuć czasem jakby przez 1-2 sekundy chwilowe rwania, a czasem delikatne drgania ale dłuzszy czas. Wiadomo są rozne drogi są wiec ciezko to wyłapać w którym momencie i czy napewno cos sie pojawia od silnika a nie od samej drogi, ale po tej ostatniej regulacji w moim odczuciu kultura pracy silnika sie pogorszyła...
Czy ktoś spotkał sie juz z czym takim? Skoro nie ma błedu to czemu tak może sie dziać?
Czy ktoś spotkał sie juz z czym takim? Skoro nie ma błedu to czemu tak może sie dziać?