• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienie rozrządu peugeot 207 1.4 8v

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
z opisu wynika, że motor zachowuje się tak, jakby miał przestawiony rozrząd o grubość klina.
z opisu wynika, że pacjent choruje na to od nowości, a ma 40tyś przebiegu.
motor naprawiany, bo było masło pod korkiem.
rozrząd podobno sprawdzony i jest ok.
pacjenta nie widziałem i tyle tego jak narazie.

przecież trudno żeby koleś grzał 320km. żeby se rozrząd i ciśnienie sprawdzić.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
a w życiu! co ze mnie ze złodziej, oszust i pijak byłby wtedy? nowe auto już za to kupiłem, dom postawiłem, na wakacje jadę... nie oddam hehe

przepiszę na żonę jak ministrowie najjaśniejszego rządu...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
auto pewnie, ale zestaw filipsa blówiżyn do ałdi żeś za to zapodał jak nic

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
jurek bedzie przechodził to ci te zenony poustawia, bedziesz miał doświetlanie zakrętów

binio1111

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Łódź
Wtryski wyczyszczone w ultra + przemyte . Pozamieniane miejscami. Brak efektu. Sprawdziłem metodą chałupniczą wydatek. Dozują równo. Sprawdzę jeszcze pod serwisowym kompem czy zmieniło się wypadanie zapłonu na inne cylindry. Wcześniej wypadanie było na 2 i 3 cylindrze.(ale procentowo jest ich chyba za mało bo błędu nie wywala). Jak się zmieniło to wtryski do wymiany jak nie to .....albo jak XMARIO podpowiada spr. klin na kole , jeżeli nie klin to już chyba sterownik tylko pozostał. Niestety muszę wstrzymać robotę na tydzień . Będę informował.
PS.
Nie mówiłem, że auto ma tak od nowości tylko , że z tym problemem już kupiłem. No i oczywiście wszystkie złączki przemyte, przewody /wtyczki sprawdzone. Na zimnym silniku nie ma strzałów w wydech. Odpala na dotyk (i ciepły i zimny) po minucie pracy już fuka po przegazowaniu. W rozpędzaniu dalej mułowaty.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no jeszcze jest opcja uszkodzonej klawiatury. szkoda że nie ma opcji podłożyć drugiej, ale to wyjaśniłby kolejny i kolejny pomiar sprężania. ja zrzucił bym kółko wału, a jeśli okazało by sie że jest ok, to mimo wszystko rozrząd w przód i tył na próbę.

binio1111

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Łódź
A i jeszcze. Po całej operacji czyszczenia wtrysków córka (stały użytkownik) stwierdziła ,że auto zrobiło się bardziej dynamiczne ( no ale w/g mnie nadal to jeszcze nie to)
Ciśnienie na listwie zmierzone - 3Bar

Do góry Bottom