Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
z opisu wynika, że motor zachowuje się tak, jakby miał przestawiony rozrząd o grubość klina.
z opisu wynika, że pacjent choruje na to od nowości, a ma 40tyś przebiegu.
motor naprawiany, bo było masło pod korkiem.
rozrząd podobno sprawdzony i jest ok.
pacjenta nie widziałem i tyle tego jak narazie.
przecież trudno żeby koleś grzał 320km. żeby se rozrząd i ciśnienie sprawdzić.
Wtryski wyczyszczone w ultra + przemyte . Pozamieniane miejscami. Brak efektu. Sprawdziłem metodą chałupniczą wydatek. Dozują równo. Sprawdzę jeszcze pod serwisowym kompem czy zmieniło się wypadanie zapłonu na inne cylindry. Wcześniej wypadanie było na 2 i 3 cylindrze.(ale procentowo jest ich chyba za mało bo błędu nie wywala). Jak się zmieniło to wtryski do wymiany jak nie to .....albo jak XMARIO podpowiada spr. klin na kole , jeżeli nie klin to już chyba sterownik tylko pozostał. Niestety muszę wstrzymać robotę na tydzień . Będę informował.
PS.
Nie mówiłem, że auto ma tak od nowości tylko , że z tym problemem już kupiłem. No i oczywiście wszystkie złączki przemyte, przewody /wtyczki sprawdzone. Na zimnym silniku nie ma strzałów w wydech. Odpala na dotyk (i ciepły i zimny) po minucie pracy już fuka po przegazowaniu. W rozpędzaniu dalej mułowaty.
no jeszcze jest opcja uszkodzonej klawiatury. szkoda że nie ma opcji podłożyć drugiej, ale to wyjaśniłby kolejny i kolejny pomiar sprężania. ja zrzucił bym kółko wału, a jeśli okazało by sie że jest ok, to mimo wszystko rozrząd w przód i tył na próbę.
A i jeszcze. Po całej operacji czyszczenia wtrysków córka (stały użytkownik) stwierdziła ,że auto zrobiło się bardziej dynamiczne ( no ale w/g mnie nadal to jeszcze nie to)
Ciśnienie na listwie zmierzone - 3Bar