Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Znaki na kołach i osłonie znalazłem.Odkręcałem koła rozrządu od wałków i tam brak klinów.W przeciwnym wypadku nie zdejmie się nasady głowicy. Na schematach podają tylko znaki do kół rozrządu w celu wymiany paska rozrządu.
Z drugiej strony wałka jest miejsce na blokady ?
Jeżeli nie ma muszą być założone mostki na wałki jak w przypadku fiata np.
Moment dokręcenia kół 80 Nm
Pewnie znak na wale korbowym . Tam musi się pokryć a wałki to markerem na godz 12 . Tylko uważaj bo wałek od strony szyby jak zdejmiesz pasek na pewno odskoczy .
Na kole pasowym wału korbowego masz znak i na obudowie musi być znak, tuz nad tym kołem ( na pewno tak jest ) ustaw by to się pokryło a koła wałków rozrządu jak pisałem wcześniej . Naturalnie obrazek obróć w lewo .
Witam. Wszystkich. Mam pytanie. Czy silnik 1.8 będzie bez problemu pasował na miejscu 2 litrowego. Chodzi mi czy nic nie trzeba przerabiać z elektryki. A autko to Volvo v40
Witam. Wszystkich. Mam pytanie. Czy silnik 1.8 będzie bez problemu pasował na miejscu 2 litrowego. Chodzi mi czy nic nie trzeba przerabiać z elektryki. A autko to Volvo v40
KuzwA karol trzymaj sie swojego tematu czemu skaczesz po tematach z problemem...co sie odwalilo w tej dwulitrówce???
Jak juz sie szarpiesz na zmiane silnika to wsadź tam 2.4 z v70 II
eh kolejny domorosły rozgrzebał bo a co to se rozrząd wymienić -w golfie se pasek zrobiłem to co volvo nie zrobie-nie znam gościa ale prof to on nie jest skoro problem taki i panika