• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vectra c 1.9 cdti klapy wirowe

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Witam was pacjent to vectra c 2008r 1.9 cdti 150km mianowicie chodzi o to ze na zimnym silniku nie ma płynności poruszania dźwignia klap wirowych na ciepłym jest lecz chodzą strasznie wolno. W aucie został wymieniony kolektor na nowy oryginalny i zawór egr. Myślałem ze stary kolektor jest zepsuty zatarty ze tak chodzą lecz na nowym tez tak chodzą. Miał ktoś kiedyś tak? W aucie zero błędów

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
983
Miasto
PGS
Ale jest jakiś skutek uboczny? Np brak mocy? Szarpanie? Nie myślałeś o tym że ecu mierzy wartości z czujników tem przepływki itd (nie będę tłumaczył)? Wiesz po co są klapy wirowe?

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Powiem tak spadek mocy jakimś tam jest bo nieraz klapy ruszają się o wiele szybciej i wtedy auto ma większego kopa. Mogłem to usunąć a nie kupować nowy kolektor. Czujnik maf jest sprawny i wyczyszczony przepływomierz tak samo zadanie ciśnienie doładowania jest w normie.

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Bo jestem osoba która jest za oryginałem. Myślałem ze start kolektor jest zatarty ze tak chodzi dla tego został włożony nowy lecz tak samo mechanizm chodzi

Do góry Bottom