• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Virus chce zapanować

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak na marginesie to ciekawa akcja z wirusem...a mianowicie jak medialnie to zostało nakręcone i jaka reakcja ogłupiałego społeczeństwa... a może za tym kryje się coś innego...:rolleyes:
Tak dla ciekawości- niektóre statystyki w PL za 2019 :
- 3 692 199 - tyle ludzi zachorowało na grypę- zmarło 143
- 2 897 - tyle ludzi zginęło w różnych wypadkach samochodowych
- 209 - tyle było śmiertelnych wypadków przy pracy

Czyli tak w skrócie licząc tylko z tych przykładów co przytoczyłem, zmarło 3249 osób, podzielmy to na 12 miesięcy= 270 osób miesięcznie, podzielmy to na 30 dni = ponad 9 osób dziennie...
To na razie ten koronawirus to jakiś nie jest imponujący...a świetnie się sprawdza jako zasłona dymna... tylko pytanie czego ?
Tego ??? palec.gif https://rcb.gov.pl/cwiczenie-wojsk-...lnej-gotowosci-do-wsparcia-operacji-obronnej/

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Pamiętaj tylko jedno. Teraz to co się dzieje to dopiero przedsionek ... jeżeli to gowno się rozleje po obywatelach, nie daj Boże starszych... to będzie zgonów setki dziennie.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Tak na marginesie to ciekawa akcja z wirusem...a mianowicie jak medialnie to zostało nakręcone i jaka reakcja ogłupiałego społeczeństwa... a może za tym kryje się coś innego...:rolleyes:
Tak dla ciekawości- niektóre statystyki w PL za 2019 :
- 3 692 199 - tyle ludzi zachorowało na grypę- zmarło 143
- 2 897 - tyle ludzi zginęło w różnych wypadkach samochodowych
- 209 - tyle było śmiertelnych wypadków przy pracy
dodaj do tego powiedzmy 100tys chorych potrzebujących sprzętu. w jednym czasie.

https://streamable.com/ga8ii

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Wystarczy porównać służbę zdrowia pl- włochy ... ich trybem w pl sprzętu i ludzi braknie po 48h.

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Szpitale które maja oddzialy zakaźne docelowo sa wygaszane i wszystkie oddzialy mogą być zakaznymi. Odpowiednie karetki sa wydzielone do pobierania wymazow i pacjentów. Wszyscy zakażeni podchodza pod koordynatora wojewodzkiego. Prawdopodobnie zbierajcie manatki bo przy czerwonej strefie bedziecie w nosie dlubac.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
tylko dlaczego nic nie działa? zobacz co się faktycznie dzieje a nie co mówią w tv.

wygaszane. a to co, nagle wszyscy ludzie co chorowali to stają się zdrowi nagle?

zresztą i tak ludzie nie boją się wirusów i promieniowania bo tego nie widać.

Ostatnia edycja:

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Do innych szpitali przenoszeni będą. Proponuje kolegom urlop wziąść i na narty wyjechać do Włoch.

Tanio teraz we Włoszech. I baranów sporo na stokach.

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Puknij sie lepiej w głowę. Ku.wa chiny 80 tys i 1.4 mld a Włochy 15tys to mało. Ku.wa u ciebie to jaki pikus jest duży. Zrobia ci kwarantanne to bedziesz inaczej śpiewał.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Włochy to będzie mały pikuś w porównaniu do nas.
Puknij sie lepiej w głowę. Ku.wa chiny 80 tys i 1.4 mld a Włochy 15tys to mało.
to znaczyło, że jak u nas pierdolnie za kilka dni to będziemy zazdrościć Włochom. będzie 40% śmiertelności. dotarło?
postawią parę namiotów i minister będzie bzdury gadał co debile łykają, a sam w Alpach z Dudą się lansował niedawno.

Turek bezpieczny. tak dziś napisali.

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Za duzo myslisz i ci szkodzi. Zajmij sie autami a nie medycyna. Urlopy wstrzymane i zapowiedziane że w razie co nie schodzimy z dyżurów.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Za duzo myslisz i ci szkodzi. Zajmij sie autami a nie medycyna. Urlopy wstrzymane i zapowiedziane że w razie co nie schodzimy z dyżurów.
zrobiłem screen. przypomnę za niedługo.
nie chcesz żebym panikę siał bo wódz Ci tak powiedział. nie sieję.
jedni wiedzą a głupich nie przekonasz.

a przy okazji będzie można wprowadzić nowe zakazy. coś czuję że jeszcze większy nacisk się zacznie na rozliczenia bezgotówkowe itp.

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Jeśli o mnie chodzi to mnie przerażają ludzie którzy to bagatelizują i piszą prześmiewcze teksty o bunkrowaniu się w domach. Z reguły na filmach takie kozaki padają jako pierwsi. Jasne ze nie mamy wpływu na wszystko ale pisanie ze” jak masz zginąć i tak zginiesz idę na imprezę i się z was smieje” to sam mam ochotę takiego idiotę rozstrzelać. Niech się rzuci pod pociąg bo skoro i tak „trzeba na coś umrzeć”. Mam rodzine i tylko to się dla mnie liczy wole umiarkowanie panikować i nie łazić jak nie trzeba. Po wszystkim można się będzie śmiać chociaż myśle ze już nie ma z czego

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Turku czy ja piszę żeby nie siac paniki? Masz jakiś kompleks z tym wodzem. Dodam jeszcze do paniki. Jest źle a bedzie jeszcze gorzej. Do świąt bedzie myślę koło tysiaca zakażonych i to optymistycznie. Wprowadzą kwarantanny. Firmy staną i ci co sa na państwowym chlebku najmniej stracą. Mało jeszcze paniki? To dodam wiecej. Kierowcy i firmy transportowe mało jeżdżą. Dolar i euro podrożeją a co za tym idzie wasze koszty zakladowe wzrosną. Pracownicy nie przyjdą do pracy na kwarantannie a i tak dostaną pobory. Ze strachu klientów będzie mało. Jeszcze dolozyc? Prosze bardzo. Szpitale przekształcone w zakaźne to przychodnie tylko na ostro. Wszystko inne nie przyjmą. Operacje planowane odwołują lub odwołają. Jak zdjecie gipsu to zrob to sam Adam Słodowy

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Tak też myślę że teraz skoro ulice są puste to można przeprowadzić coś grubszego i nikt tego nie zauważy, pijani kierowcy mogą sobie teraz jeździć do woli :D, policja zajęta jest i będzie czymś innym więc hulaj dusza piekła nie ma

Do góry Bottom