• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Virus chce zapanować

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Coś się dzieje na niebie 6 sztuk w pół godziny od ruskich na Wawe poszło jeden olbrzymi czterosilnikowy dość nisko leciał

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ja tam robię normalnie. Klienci dzwonia. Nie włażę w duże skupiska ludzi, nie ma co panikować. Dziś normalnie zrobiłem zakupy , towar był.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
3 klientów odwołało robotę
2 - mi nie zapłaci
Na roboty coś mi stuka itp. nie mam ochoty

jedno auto mam na 3 tygodnie roboty i tyle

zawsze umawiam , nic na placu nie ustawiam ....może to i błąd ?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ja tam robię normalnie. Klienci dzwonia. Nie włażę w duże skupiska ludzi, nie ma co panikować. Dziś normalnie zrobiłem zakupy , towar był.
A może już chory jesteś a jeszcze nie wiesz o tym? O to w tym chodzi żeby ograniczyć możliwość.

A druga sprawa, spotkasz klienta który miał jakiś kontakt z chorym i cyk kwarantanna dla całej rodziny. Dezynfekcja warsztatu i tak czy inaczej przymusowy przestój.

Ostatnia edycja:

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ja ostatnio alu oddałem za 2.2;/ kiedyś 4.5. Za makulaturę zapłaciłem by wzięli łaskawie....

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
U mnie 6 samochodów remonty skrzyń zaległych stoi wykoncu wyjdę z zaległości bo dziś 3 telefony tylko były plus 2 odwołane na ten tydzień. Wszystko niby fajnie bo może przestanę kłamać klientom że jego samochod Już jest robiony a z drugiej strony jeżeli to potrwa dwa Miechy to szykują się wakacje w domu. Firmy od konwerterów też już coś tam wspominają ze stany magazynowe jeszcze są ale.. będzie trzeba czekać dłużej

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ja mam 3 siniki do rozebrania i zweryfikowania, zatarte turbo i poszukiwanie sprawcy, i uruchomienie 2.7 bit po remoncie. Wszystko idealnie by było gdyby nie gorączka;/

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Boisz się odpalić czy to jakaś procedura jest? Ja czasem zwlekam z jazda próbna :D

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
No ja odczuwam spadek. Na ten tydzień jeszcze jest robota umówiona wcześniej ale telefonów mało. U mnie dziennie zazwyczaj jest wydawanych 10 zleceń ( licząc w tym remonty silników, trudne tematy, skrzynie jak i małe tematy olej , filtry, przegląd). Jak zejdę do 5 będę na zero, poniżej- strata.
Kto sam robi to jakoś przełknie i ZUS i inne koszty go nie zjedzą.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Można zawsze zawiesić działalność i robić gruzy

Mengog

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Jelenia Góra
Ludzie odkładają roboty aut bo jak nie pójdą do pracy to zarobią najniższą krajowa 80% , bo zawsze reszte daja pod stołem.
a teraz jak sie utnie kasa to sie ludzie boją wydawać na auta bo nie będzie na jedzenie i rachunki, dzieci ,leki

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
no i u mnie minimum musza zostawić na tydzień samochód a raczej nie chcą jeździ autobusami

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ludzie mają wolne i chcą teraz robić. OSZALELI. Jak nie daj bóg to dziadostwo zacznie trawić nasze społeczeństwo to będzie dopiero płacz......

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Bądźmy dobrej myśli, czarnowidztwo nic nie da, trzeba pomagać jeden drugiemu i wykorzystać czas wolny :) pieniądze zawsze da się zarobić tak czy inaczej, byle by zdrowie było

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
dobrze prawisz arni_poznań.
jak się jest 40sto letnim ogierem to zdrowie się docenia dopiero jak człowiek zachoruje.

nie ma co biadolić, robota narazie jest. kilku odmówiło ale i tak do końca tygodnia mam co robić.
potem sie zobaczy. pewnie z awarii bedzie sie żyć.

Do góry Bottom