arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Hmm dobry plan, jeszcze można na tym zarobićogniem z daleka potraktuj jak się laczkiem boisz.
Hmm dobry plan, jeszcze można na tym zarobićogniem z daleka potraktuj jak się laczkiem boisz.
Ja też jestem rolnikiem ale raczej hobbystą ( dwadzieścia parę ha) . Biedy nie ma , nie dokłada się. No ale ,żeby to szybko obrobić i mieć gdzie sprzęt trzymać , zboże przechowywać itp ładnych parę stówek trzeba było włożyć. Z uni nic nie brałem bo jestem na ZUS .Sprzęt w połowie nowy, w połowie używany. Gdybym miał 50 ha warsztat zamknąłbym ( 4 stanowiska) . Z 50 ha w moich rejonach na czysto zostanie min 125 tyś a pracujesz max 500 godzin w roku. Niestety ziemia po 70- 80 tyś ha .Tomii mam rolników w rodzinie, jakoś oni nigdy nie narzekają. Pieniędzy im tez nie brakuje na normalne życie. Dlatego czesto sie zastanawiam czemu tak wielu narzeka a wystarczy popatrzeć jakie maja samochody, sprzęt ? Mi unia nie daje sprzetu do warsztatu za milion... itd
Ja mam jeszcze co robić na szczęście do końca miesiąca. Za to moja żona nie, zamknięte definitywnie do maja albo dłużej.
U mnie ojciec kable pietruje. To walka z wiatrakami. Nawet skrzynki plastikowe na to kupilem takie po miesie.
Nie musi brać nic. Pozew do chinczykow napisać za wirusa i sprawa zalatwiona.

tak. wszyscy umrzemy.zastanawiam sie, czy ten wyciek to poważna sparawa?
Tam nie zardzewiejezastanawiam sie, czy ten wyciek to poważna sprawa?