• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Virus chce zapanować

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
Tomii mam rolników w rodzinie, jakoś oni nigdy nie narzekają. Pieniędzy im tez nie brakuje na normalne życie. Dlatego czesto sie zastanawiam czemu tak wielu narzeka a wystarczy popatrzeć jakie maja samochody, sprzęt ? Mi unia nie daje sprzetu do warsztatu za milion... itd
Ja mam jeszcze co robić na szczęście do końca miesiąca. Za to moja żona nie, zamknięte definitywnie do maja albo dłużej.
Ja też jestem rolnikiem ale raczej hobbystą ( dwadzieścia parę ha) . Biedy nie ma , nie dokłada się. No ale ,żeby to szybko obrobić i mieć gdzie sprzęt trzymać , zboże przechowywać itp ładnych parę stówek trzeba było włożyć. Z uni nic nie brałem bo jestem na ZUS .Sprzęt w połowie nowy, w połowie używany. Gdybym miał 50 ha warsztat zamknąłbym ( 4 stanowiska) . Z 50 ha w moich rejonach na czysto zostanie min 125 tyś a pracujesz max 500 godzin w roku. Niestety ziemia po 70- 80 tyś ha .
Moja kobieta ma firmę w branży medycznej ( med pracy- zakaz)teraz nie tylko nie zarabia ale po miesiącu będzie musiała wziąć 60 tyś z oszczędności i dołożyć ( rachunki, czynsze , leasingi , pensje, zus itp ). Po 3 mies. licząc utratę zarobku nowa a6 pojdzie się j....ć. I co rząd jej zaoferuje - 5tyś pożyczki??

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
Nie musi brać nic. Pozew do chinczykow napisać za wirusa i sprawa zalatwiona.

Nic od państwa nie dostanie - to wie- i nic nie chce. Tylko ,żeby przestali łgać , jak to rząd wesprze przedsiębiorców. Gdy kryzys minie ,śrubka zostanie jeszcze dokręcona,, . Po dupie powinni dostać solidarnie wszyscy a nie Ci co najwięcej dają do budżetu . Budżetówka - zmniejszyć pensje, 500+ zatrzymać, itp. Jak odczuje kryzys pracownica ministerstwa , ze swoim mężem kierownikiem w UW np. Chyba tylko w małżeństwie bo w domu więcej czasu spędzają :D

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
zastanawiam sie, czy ten wyciek to poważna sprawa?

Załączniki

• 20200320_183441.jpg
    20200320_183441.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Wiecie co wam powiem? W sobotę byłem w szpitalu Juraszów w Poznaniun SORze z chorym okiem, obawiałem się tłumów jak to zazwyczaj tam bywało, a tam pusto, przygotowani na apokalipse, ale atmosfera luźna, bardzo luźna, w kolejce do pokoju nr.1 byłem sam a w tym pokoju siedział sobie młody ratownik i napierdalał w jakąś grę online :wideyed::bored:... Ogólnie luz blues

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
X mario zenka słucham i disco polo , klasycznej, a kiedys i dziś chętnie: kazik z kultem, sztywny pal azji, chlopcy z placu broni, sedes, strajk, farben lehre, ksu, acid drinkers, i kilka innych punk rockowych. Polecam Ania rani kaliber44, hemp gru, A ty czego sluchasz?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
podobnie- tylko do tego J.Casch Elvis P. Stańko Joplin Hendrix Biohazard Grechuta Julian Sas Death/Black metal...
setki kapel, tylko nie te Zenekpodobne.

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Chłopaki może idźcie na stronę a nie tak przy ludziach.. .

Do góry Bottom