• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo 2,5T ślizga sprzęgło ?

b45o

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Zakupione auto pare dni temu, przy przyspieszaniu na 3,4,5 biegu powyżej 3k obrotów silnik dostaje mocy z turbo i obroty rosną po silniku słychać ze dostaje mocy a auto nie przyspiesza jak obroty, dodam że nie zawsze tak sie dzieje. Czy to już sprzęgło do wymiany ?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Ja wkładam czerwone, jest ciężko, ale da radę na samochodzie, ostatnio zajęło mi to około godzinę

mech56

Początkujący
Punktów
0
Słuchajcie, do volvo S8O który model sprzęgła polecacie ? sprzęgło SACHS 3000951819 czy sprzęgło SACHS 3000990192? Szczerze mówiąc nie wiem, na który model mam się zdecydować.

mech56

Początkujący
Punktów
0
Według ciebie nie ważne, który model wybiorę? jeden i drugi model sprzęgła jest ok? w takim razie dziękuję za podpowiedź.

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Miałem serwo na stole i nie ma szans, nie wlezie skubana. Ani czerwona ani czarna.
To był pomysł klienta, widział na YT jak to się robi i jak to bywa zabulił więcej niż miał w planach.
Powiedział mi jeszcze, że w W-wie zna kolesia który robi to bez demontażu serwa, tylko że tamten jakoś ostatnio nie odbiera tel.

To trzeba bylo dziada wygnac go w pi..du....jak by mi powiedział takie cos to wyprowadził by mnie z równowagi lekko mówiąc wkyrwilbym sie.

mech56

Początkujący
Punktów
0
Zamówiłem bez wysprzęglika. Mechanik już dzisiaj mi wymienił i teraz wszystko jest ok.

Robson44

Początkujący
Punktów
0
Ja u siebie miałem taki problem. Poradzili mi że jak wymieniać to już cały zestaw, szkoda czasu i twojej kasy. Sądzę że i u Ciebie będzie ok jeśli masz tego typu problem.

Do góry Bottom