• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Volvo s49 1.8 1996r nierówna praca

konrad8888

Początkujący
Punktów
0
Witam pacjent Volvo s40 1.8 benzyna gaz z 1996roku, problem jest to że odpala jeśli zimnuly ładnie chodzi troszkę się nagrzeje i przerywa nie pracuje równo. Przewody cewki świece zmienione silniczek krokowy podmieniony że sprawnego dalej to samo co to może być?? Dodam że bez różnicy czy LPG czy Pb to samo się dzieje

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Czesc.. mam volvo v40 z takim motorem 10 lat juz uzytkuje i jak go ujezdzam to nie spotykałem sie z taka usterka.
Byly zmieniane swiece? Bo auto na gazie tak?

A byly...ale czy zmieniane na takie same jak byly wczesniej? Mój lata na NGK dokladniej powiedzialbym jak bym wykrecil bo nie pamietam symbolu.

A najlepiej jak bys go h..a pod duahnostyke podłączył to cos by moze nakierowało gdzie szukać.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja mam silnik 115 KM I u mnie jest bez czujnika pod pokrywa na przodzie bardzo łatwy dostęp wymiana tu to niewiem z piwem w reku 5 minut.warunek jesli ktos juz nie obrobil torxów od mocowania obudowy.

Ale mowie zaczne tu debatowac o świecach bo tez zmienilem na nowe a objawy takie jak autor pisze.w sklepie zachwalal chlop ze japonskie ojej i nie jakie srakie ze orginał.
ale moj silnik nie strawil ich i glupial.jak wyży.
Czujnika owszem nie wykluczam.

konrad8888

Początkujący
Punktów
0
Świece wymienione na takie jak wcześniej jeździł przez kilka lat przy termostacie jest czujnik włączania wentylatora

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
To nie jest czujnik od wentylatora. I Vicia masz rację, dostęp dobry, tylko ostatnio miałem thorxy obrobione :)

slawek89

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mielec
A jak w tym silniku są regulowane luzy zaworowe? Może to to?

Do góry Bottom